UcakBileti.com 250.000 Dolara Satıldı

Mart ayında Nokta Domains'in sahibi olduğu UcakBileti.com dahil olmak üzere bu konuyla ilgili çeşitli alan adlarının Moniker üzerinden açık artırmaya sunulduğunu paylaşmıştık.

Geçtiğimiz günlerde açık artırmada sonuçlanmayan UcakBileti.com satışının, sonrasında gerçekleştiğini öğrendik. Ancak biz net olarak detayları sizlerle paylaşmak için araştırmalarımızı sürdürürken satın alan firmanın bildirimiyle dün Hürriyet Gazetesi'nde konuyla ilgili genel bir haber yapıldı. Birkaç satırda satışı bildiren haberin detaylarını merak ettiğinizi tahmin ettiğim için sahip olduğumuz tüm bilgileri sizlerle paylaşalım istedik.

Açık artırma sürecinde başlangıç rakamı $150.000 olan UcakBileti.com'un satışa uygun en düşük rakamı karşılanamadığı için satış gerçekleşmemişti, ancak aynı açık artırmada yer alan UcuzBilet.com $167.000 ile en düşük rakamı karşılamıştı.

UcuzBilet.com için teklif veren Norma İnternet açık artırma sonrasında ödemeyi yapmadığı için Moniker üzerinden bu satış gerçekleşmeden kapanmış. Daha sonra şirket direkt Nokta Domains ile iletişime geçip UcakBileti.com ile ilgilendiğini belirtmiş ve pazarlık süreci başlamış.

UcakBileti.com için ilk olarak $150.000 teklif eden şirket daha sonra teklifini $200.000'a yükseltmiş. Nokta Domains bu rakamı da kabul etmeyince, Norma İnternet UcakBileti.com için uzun süren pazarlık sürecinin ardından $250.000 teklif etmiş ve satış için anlaşma sağlanmış.

Norma İnternet'i tanıyor musunuz?

Türkiye'de alan adı satışları açısından benzerine fazla rastlamadığımız bir değerden gerçekleşen satıştan sonra Norma İnternet'i merak eden okuyucularımız olacaktır.

Online reklam pazarının yakından tanıdığını tahmin ettiğim şirket, internet üzerinden çeşitli bitkisel ilaçların satışını gerçekleştirmenin yanı sıra usa.com.tr üzerinden de yeşil kart çekilişine katılım hizmeti sunuyor. Türkiye e-ticaret pazarında en önemli ciroları gerçekleştiren iş kollarından birisinde hizmet veren Norma İnternet'in ürünlerine buradan göz atabilirsiniz. Ek olarak belirtmekte fayda var, ISO 9001: 2008 kalite yönetim belgesi sahibi olan şirket aynı zamanda 2010 Tüketici Kalite Ödülü ve AB Kalite Ödülü sahibi.

Norma İnternet UcakBileti.com ile ne yapacak?

Şu an için firmadan UcakBileti.com ile ilgili planlarına yönelik bir açıklama gelmedi. Ancak genel olarak Norma İnternet'in iş kollarına baktığımızda bu satın almayı alan adına yatırım olarak gerçekleştirmediğini tahmin ediyorum. Şirket e-ticaret pazarının uçak bileti satmaya çok da yakın olmayan bir noktasında yer alsa da, hedeflerinin bu iş koluna giriş yapmak olduğunu düşünüyorum.

Kişisel fikrimi soracak olursanız, başarılı olur ya da olmaz bilemiyorum ama internet pazarına yatırım yapan ve sektör ekonomisinin canlanmasına yardımcı olan şirketlere dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alana ciddi yatırım rakamlarıyla giriş yapan Norma İnternet gibi firmaların, farklı iş kollarına da girişinin pazara hareket getireceğini ve bu tür yatırımların artması gerektiğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.