Çin: Google İddiaların Bedelini Öder

Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı Google hesaplarına yönelik olarak gerçekleştirilen ve Çin kaynaklı olduğu belirtilen saldırılarının yükselttiği tansiyon, Çin Hükümeti'nin açıklamaları ile zirveye çıktı. Çin Hükümeti'nin resmi gazetesi People's Daily ve hükümete yakınlığı ile ilgili tanınan Shanghai Daily gazetelerinde yer alan habere göre Google'ın saldırılarla ilgili yorumlarına Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei sert yanıt verdi.

Sizlere detaylarını daha önce aktardığımız konuyla ilgili olarak Hong Lei: "Google, politik bir tartışma aracı rolü oynayarak, uluslararası politika mücadelelerinin bu derece içerisinde yer almamalıdır" dedi ve rüzgar yön değiştirdiğinde politik oyunlara kurban olarak, pazardaki yerinden olur diyerek üstü kapalı tehdit etti.

Fakat Çin zaten Google'ın büyük oranda çekilmiş olduğu bir pazar. Özellikle geçtiğimiz yılın başlarından beri Çin ve Google arasındaki gerilen ipler kopma noktasına gelmiş, bunun sonucu olarak da Google operasyonlarını büyük oranda Çin dışına taşımıştı.

Bu gelişme ise doğal olarak Çin arama pazarının en güçlü oyuncusu Baidu'ya yaramıştı. 450 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyanın en büyük online pazarında Google'ın bir zamanlar daha yüksek olan pazar payı 2010'un son çeyreği itibariyle %11,1'e kadar gerilemiş ve bir zamanlar pazarın %60'larına hakim olan Baidu ise payını aynı dönemde %83,6'ya yükseltmişti.

Görsel Kaynak: AP

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.