Fitbas.com: Küçük ve Büyük Numara Ayakkabıda Online Alışveriş

Fitbas.com: Küçük ve Büyük Numara Ayakkabıda Online Alışveriş

Türkiye'de e-ticaret, en hızlı gelişen online sektörlerden biri. Yerel pazarda dikey e-ticaret siteleri artmaya başlıyor ve Fitbas çizgiyi bir adım ileri taşıyor. Bir online ayakkabı mağazası olarak sektörde yer almaya hazırlanan Fitbas, özel numara* ayakkabı satışına odaklanacak.

İnternet ve yazılım sektöründe farklı girişimleri olan Taner Kayman'ın girişimi olan Fitbas, 2011'in ilk aylarında yeşermeye başlayan bir fikir. Gerçekten dikeyin dikeyi bir alana giren Fitbas, yukarıda da bahsettiğim gibi kadınlar ve erkekler için ayakkabı sektöründe pek bulunmayan ürünlere (numaralara) odaklanıyor. Fitbas'ı aşağıda daha detaylı değerlendireceğim ama girişim hakkında biraz daha bilgi vermek istiyorum.

Fitbas henüz 7 kişilik bir ekiple ilerliyor. Ayakkabı sektörüne özel danışmanların yanısıra, Murat Esenli de Fitbas ekibinde yer alıyor. Murat Esenli'den öğrendiğimiz kadarıyla Fitbas ekibi, şu anda tedarikçi görüşmelerini ve teknik/lojistik altyapı çalışmalarını sürdürmekle meşgul.

Aldığımız bilgiye göre ekip Ağustos ayında kapılarını açmayı, zamanla kampanyalı ürün satışı ve özel modellerde önceden sipariş alma gibi yenilikler getirmeyi planlıyormuş. Özel bir ihtiyaca karşılık verildiği için pozitif geridönüşler alınmış ve ilerleyen zamanda tüm numaralarda ayakkabı satışı yapmak da planlar arasında.

Bir sektörde dikey girişimlerin görülmeye başlaması o sektörün gördüğü ilgiyle alakalıdır. Bu anlamda Pabbuc ve Zizigo'nun etkili girişimler olduğunu ve Fitbas'a ilham vererek bu alana ışık tuttuğunu söyleyebiliriz. Umarım Fitbas da doğru adımlar atarak yeni girişimlere ilham veren bir başarı yakalar.

*Kadınlar için 34 -35 -36 ve 41 - 42 / Erkekler için de 37 - 38 - 39 ve 45 - 46 - 47

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.