Linkedin ve Yandex Sektörü Tetikledi, Zynga da Halka Arza Hazırlanıyor

Linkedin ve Yandex Sektörü Tetikledi, Zynga da Halka Arza Hazırlanıyor

Mark Pincus - ZyngaLinkedin'in ve Rus internet devi Yandex'in halka arz ile yakaladığı çıkış diğer şirketlerinde iştahını kabartıyor. Bu şirketlerden biri olan Zynga, Haziran ayı sonunda halka arz edilebilir.

Hatırlayacağınız gibi Linkedin halka arz edildikten sonra hisseleri bir anda 2 katına fırlamıştı. Rus Yandex'de Nasdaq Borsası’nda işlem görmeye başladı ve hisseleri ilk gün %40'ın üzerinde değer kazandı. Borsaya açıldıktan sonra Linkedin'in değeri 9 milyar dolara, Yandex'in değeri de 8 milyar dolara dayandı.

Kleiner Perkins'den Bing Gordon, halka arz olmayan şirketlerin Linkedin'i izlediğini ve kendi kendine "Peki biz yarın borsaya açılsak ne olur?" diye sorduğunu söylüyor. "Tabi her gün aynı değil" diye ekleyen Gordon şu anda sektördeki havayı çok net bir şekilde dile getiriyor. Zira yalnızca Zynga değil, başka şirketler de halka arzın eşiğine gelmiş durumda.

Zynga'nın Haziran ayı sonunda halka arz olmak için gerekli başvuruları yapmak üzere olduğu ve değerini arttırmak için yatırım görüşmeleri yaptığı söyleniyor. Şu anda 8 milyar dolar civarında olan değerini 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak istiyormuş. Bu da önceki öngörüleri gerçekleyecek gibi duruyor.

Zynga şu anda Facebook'un en büyük oyun üreticisi. Popüleritesi ise Facebook'u aşmış durumda. Aylık 247.8 milyon aktif üyesi var. Activision ve Blizzard'dan (WOW, Blizzard bünyesinde) sonra ABD'nin en değerli oyun şirketi. Yatırımcı listesi Kleiner Perkins'den Andreessen Horowitz'e, Tiger Global'den Kevin Rose'a, DST'den Google'a kadar uzanıyor.

İleriye dönük bakacak olursak 2014'te 20.3 milyar dolara ulaşması beklenen ve hızla büyüyen bir sanal para ekonomisi var ve Zynga SecondMarket'te en çok takip edilen ilk 5 şirket arasında.

Kısacası sosyal oyun devi Zynga'nın değerinin artması ve borsa açılması, hem Mark Pincus'u hem de bir çok önemli yatırımcıyı sevindirebilir. Zynga halka açılmak için neyi beklemeli diye sorduğumda da ikna edici bir cevap veremiyorum? Benzer şekilde Rovio'nun da Angry Birds ile yakaladığı heyecanı muhtemel bir halka arz öncesinde yakalayıp yakalayamacağını merak ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.