Square Cardcase: Jack Dorsey Kredi Kartını Çöpe Atmak İstiyor

Square Cardcase: Jack Dorsey Kredi Kartını Çöpe Atmak İstiyor

Square CardcaseFastCompany 100'de en yaratıcı ikinci iş adamı seçilen Jack Dorsey, mobil ödemeye yeni bir boyut kazandıran Square'ı bir adım daha ileri taşıdı. Cardcase adı verilen yenilik, kredi kartlarını iPhone uygulamasına taşıyor ve kendi içinde bir fırsat dünyası yaratıyor.

Bu yıl başında Sequoia Capital ve Khosla Ventures'dan 27.5 milyon dolar yatırım alan Square, Visa ile stratejik bir anlaşmaya imza atmıştı. TechCrunch Disrupt'ta sahneye çıkan Dorsey, 500,000 Square okuyucusunun ellerinden çıktığını ve geçen ay 1 milyon işlem yapıldığını paylaştı. Dorsey, birkaç gün önce de 3 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaştıklarını Twitter'dan paylaşmıştı.

Visa ile yaptığı anlaşmayla özellikle küçük işletmelere ulaşmayı hedefleyen Square'ın yeni Cardcase uygulaması, kimlik doğrulamasının ardından kredi kartı kullanımını ortadan kaldırıyor.

Bir mekanda Square okuyucu üzerinden ödeme yaptığınızda, cep telefonunuza gelen bağlantıdan o mekana özel kartı indirebiliyorsunuz. Bu sayede o mekanın tanınan bir müşterisi oluyorsunuz ve bir sonraki gelişinizde sadece isminizi vererek ödemenin hesabınıza yansıtılmasını istiyorsunuz. (Cardcase sayfasındaki videoda sistemin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.)

Square iPad App

Bu yeni uygulama, ödeme işlemini kolaylaştırmanın yanısıra mekanların menülerini de uygulamaya ekliyor. Harcamalarınız takip edilebildiği için de işletme tarafından çeşitli şekillerde ödüllendirilmenizi de mümkün kılıyor.

İşletme ile müşteri arasında samimi bir ilişki kurması bana kalırsa Square Cardcase'in en iyi tarafı. Sistemin iki taraflı işleyen bir model olması da daha hızlı ve daha başarılı adımlar atılmasını kolaylaştırıyor. Açıkçası Facebook'un kredilerini gerçek hayata yansıtması için de oldukça iyi bir örnek teşkil ediyor.

Son yatırımın ardından 240 milyon dolar değerlemeye ulaşan Square, ilk yıl 1 milyar dolar gibi bir para geçişini üstlenmeyi hedefliyor. NFC açılımı yapan Foursquare'in bu çıkışı nasıl karşılayacağını merakla beklesem de nakitsiz bir gelecek için üretilen projelerin başarılı olma potansiyeli gözüme batıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.