FastCompany 100: İş Dünyasının En Yaratıcı İsimleri Açıklandı

FastCompany 100: İş Dünyasının En Yaratıcı İsimleri Açıklandı

FastCompany, iş dünyasının en yaratıcı isimlerini belirlediği FastCompany 100 listesini açıkladı. 2010 yılındaki sıralamaya göre internet dünyasından isimlerin üst sıralarda yer aldığını görüyoruz.

FastCompany 100'ün ilk sırasında Al Jazeera'yi Arap devrimleri sırasında ön plana çıkaran Wadah Khanfar yer alıyor. Qatar merkezli Al Jazeera, özellikle sosyal medyayı başarıyla kullanarak bireysel gazeteciliği ön plana çıkarmasıyla dikkat çekiyor.

Stream.Aljazeera.com altında güncel olayların sosyal medya yansımalarına yer veren uluslararası haber kanalının bu anlamda ayrıca incelenmesi gereken bir tecrübesi bulunuyor. Hatırlatmak gerekirse, Al Jazeera kısa süre içinde Türkiye'de de yayına başlayacak ve küresel stratejilerini ülkemizde de uygulayacak. Bu anlamda 22 Ağustos konusunu da 5 Mayıs tarihinde konu etmiş ve Arda Kutsal'dan canlı Skype bağlantısı ile görüş almıştı.

Fast Company 100 - İlk 5

FastCompany 100'de 2. sırada yer alan isim Apple'dan Scott Forstall. iPhone'dan sorumlu Uzman Başkan Yardımcı Forstall, iOS'un baş mimarlarından biri olarak gösteriliyor. Fast Company 100'ün 2010 listesinden de 2. sırada Apple'dan bir isim vardı. İnternet Servislerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue, iTunes ve App Store'daki başarılı kariyeri ile listeye girmişti.

İş dünyasının yaratıcı isimlerinde 3. sıra Yuri Milner'in. Facebook, Zynga ve Groupon yatırımlarıyla dikkat çeken Rus yatırımcı, halen Rusça konuşan online kitlenin en popüler adresi olan Mail.ru Group'u yönetiyor. Milner, Crunchies 2010 da yılın yatırımcısı seçilmişti.

Listenin 4. sırasında Jack Dorsey var. Twitter'ın kurucularından olan Dorsey, şu anda Crunchies 2010'un 2. girişimi seçilen Square ile ilgileniyor. Kendisi de yılın kurucusu dalında 2. seçilmişti.

Uzayıp giden Fast Company 100'in 5. sırası Google'ın akıllı araçlarına hayat veren Sebastian Thrun'a, 10. sırası da AOL tarafından satın alınan Huffington Post'un kurucusu Arianna Huffington'e ait. Tüm listede Microsoft ve Facebook'tan da birer isim bulunuyor.

İnternet dünyasından tanıdık gelen diğer isimler ise Rebekah Cox (Quora), Jack Abraham (Milo), Marcos Weskamp (Flipboard), Kevin Systrom (Instagram) ve Mikael Hed (Rovio, Angry Birds). Ayrıca Han Han adlı blogcu da FC 100'de dikkat çeken bir isim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.