SecondMarket 2011 1. Çeyrek Raporu Yayınlandı - Foursquare'e İlgi 30 Kat Arttı

SecondMarket 2011 1. Çeyrek Raporu Yayınlandı - Foursquare'e İlgi 30 Kat Arttı

SecondMarket, internet girişimlerinin hisselerinin satılabildiği bir çeşit online borsa hizmeti veriyor. Genelde şirketlere kuruluş aşamasında giren çalışanların ellerindeki hisseleri (stock option) satışa sundukları SecondMarket, 2011 1. çeyrek raporunu yayınlamış.

Rapora göre 2011 1. çeyrekte SecondMarket üzerinden 115 milyon dolar değerinde hisse el değiştirmiş. SecondMarket'te en büyük ilgiyi Facebook hisseleri çekiyor ve şirketin SecondMarket değeri 75 milyar dolara dayanmış. SecondMarket'te hisse değerlerini takip etmek için şirketleri takibe ekleme özelliği bulunuyor. Bu özelliği kullanarak en çok takip edilen şirketler sırasıyla Facebook, Twitter, Groupon, Linkedin, Zynga, Foursquare, Skype, Pandora, Yelp ve Gilt Groupe olmuş.

Şirketin açıkladığı raporda birde değeri yükselen şirketler listesi bulunuyor. Listede Foursquare, Dropbox, Spotify, Skype ve Gilt Groupe yer alırken, Foursquare'in son çeyrekte değerini %2950 yükseltmiş olması gerçekten ilginç. Bir süredir ciddi bir geliştirme olmayan servisin dün 10 milyon kullanıcıyı geçtiğini öğrenmiştik, şirketin yatırım alması için uygun bir zaman aralığı olduğunu söyleyebiliriz.

Raporda 2010'un son çeyreği ile 2011 1. çeyreği arasında satın alan tipi konusunda ciddi bir farklılık bulunuyor. 2010 son çeyreğinde SecondMarket üzerinden hisse alanların %43'ü Risk Sermayesi şirketleriyken, 2011 1. çeyreğinde hiç satın alma görünmüyor. 2011'in 1. çeyreğinde ise Net Geliri Yüksek Bireylerin satın almaları %59 ile en büyük payı elde etmiş. Sadece 1 çeyrekte böyle bir değişiklik açıkcası Risk Sermayesi şirketlerinin yaptıkları satın almaları saklamak için bir yöntemi olabileceği akıllara geliyor.

Raporun geri kalanını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.