Facebook Siber Korsanlara Karşı WOT İle Savaşacak

Facebook Siber Korsanlara Karşı WOT İle Savaşacak

2011'de 1 milyar üyeye ulaşmayı hedefleyen Facebook, yakaladığı hızlı büyümenin yan etkileriyle mücadele etmeye devam ediyor. Şimdiye kadar kendi güvenlik sistemini titizlikle(?) geliştiren sosyal ağ, bu kez dışardan yardım alıyor. Özel bir değerlendirme sistemi ile online güvenliğe odaklanan WOT, bundan sonra Facebook'a yardımcı olacak.

Siber korsanların ödeme bilgilerimize kadar göz dikmiş olması, artık Facebok tarafından da dile getiriliyor. Biz de zaman zaman korsan bağlantılara karşı dikkat çekmeye çalışıyoruz ancak sosyal etkileşimin gücü güvenliğimizi tehdit etmeye devam ediyor. Buna bir dur demek isteyen Facebook, yapılan açıklamalara göre 1 yıla yakın süren görüşmeler neticesinde, WOT ile anlaşmış ve Finlandiyalı şirketin değerlendirme sitemini kendi güvenlik altyapısına dahil etme kararı almış.

WOT, tarayıcılardan arama motorlarına kadar geniş bir müşteri portföyüne sahip ve sosyal ağ alanındaki ilk müşterisi ise Facebook gibi bir dev oldu. Tarayıcı tabanlı ücretsiz tarayıcı eklentisi Nisan ayında 20 milyon indirilmeyi geçen WOT, itibar derecelendirme sistemiyle kişisel web deneyiminizi de korumaya çalışıyor.

Facebook Wot

WOT'un tarayıcı eklentisini kurarak, herhangi bir web bağlantısının veya web sitesinin (webrazzi.com: http://bit.ly/lmZ1rn ) tehdit düzeyini görebilirsiniz. Facebook & WOT işbirliği öncelikle ABD'deki Facebook kullanıcılarını korumaya alacak. Kısa süre içinde de tüm dünyada WOT etiketli uyarı sistemini görmeye başlayacağız.

WOT'un renk körü olan kullanıcıları dahi düşünmesi, 1 Temmuz öncesinde Facebook'un hassas ve etkili bir ortak bulduğunu düşünmeme neden oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.