Avrupa'nın İnternette En Çok Vakit Geçiren 3. Ülkesi Olduk

Avrupa'nın İnternette En Çok Vakit Geçiren 3. Ülkesi Olduk

comScore, Mart ayına ait Avrupa internet pazarı raporunu açıkladı. Rapora konu olan 363.7 milyon Avrupalı internet kullanıcısı, geçen ay internette ortalama 26 saat geçirmiş. Türkiye'de ise aylık ortalama 29.4 saat. Bu da bizi Avrupa'nın internette en çok vakit geçiren 3. ülkesi yapıyor.

Hatırlamayanlar için 2009 yılında Avrupa'nın internette en çok zaman geçiren ülkesi olduğumuzu söyleyip, raporun detaylarına bakalım.

Avrupa'da İnternet Kullanımı

Avrupa'nın en çok internet kullanıcısı ise Almanya'da. 50 milyona yaklaşan internet kullanıcısına sahip Almanya'yı Rusya, Fransa, İngiltere ve İtalya takip ediyor. 6. sırada ise 22.7 milyon internet kullanıcısıyla Türkiye geliyor.

Rapora göre internette en çok vakit geçiren ülkeler arasında 3. sırada, en çok sayfa görüntüleyen ülkeler arasında ise 2. sıradayız. Linkedin müdavimi Hollandalılar hem Avrupa'nın internette en çok vakit geçiren hem de en çok sayfa görüntüleyen ülkesi. İngilizler ise internette geçirilen zaman açısından bizi geçiyor.

comScore - Avrupa’da İnternet Kullanımı

Bu arada comScore'un raporlarında 15 yaş üzeri kişileri ve ortak bilgisayarlar (internet cafeler vb..) dışındaki kullanıcıları dikkate aldığını hatırlatalım. Internet World Stats Türkiye için 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu öngörüyor ama comScore'un 15 yaş altı ve ortak bilgisayarları da dahil ettiği internet popülasyonunun 33,164,308 olduğunu biliyoruz. Yani, bu durumda Türkiye'de 35 milyona yakın internet kullanıcısı var demek yanlış bir söylem olmayacaktır.

Avrupa'nın Popüler Siteleri

Avrupa'nın en çok ziyaretçi çeken siteleri Google'a ait. İkinci sırada Microsoft siteleri 3. sırada ise Facebook geliyor. Google siteleri ile Facebook.com arasında yaklaşık 100 milyon tekil kullanıcı farkı var. Tabi kullanıcıların sitede geçirdiği zaman dikkate alındığında işler değişiyor.

Facebook'ta aylık ortalama 285.7 dakika geçiren kullanıcılar, Google sitelerinde 180.9 dakika geçirmiş. Microsoft sitelerinde ise ayda ortalama 197.7 dakika zaman geçirilmiş. Facebook'un en çok vakit geçirilen site olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Facebook'un Rusya'daki benzeri VKontakte.ru'da kullanıcıları sitede her ay ortalama 405 dakika geçiriyor. Vkontakte'yi 310 dakikayla Mail.ru siteleri takip ediyor.

comScore - Avrupa’nın Popüler Siteleri

Ziyaretçi sıralamasında 3 büyüklerin ardından Wikimedia Vakfı'nın sitelerini (Wikipedia, Wikiquotes ..), Yahoo sitelerini ve eBay'i görüyoruz. Uzayıp giden listede bir Türk sitesi yok ama Türkiye'den Dailymotion.com'a hatırı sayılır bir trafik gönderdiğimizi görebiliyoruz.

Raporda özel olarak İspanya internet pazarına değiniliyor ve İspanyollar'ın sosyal ağlara olan ilgisi göze çarpıyor. Raporun tamamına şuradan göz atrabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.