Android 2.3.4 ile Google Talk'a Video ve Sesli Sohbet Desteği Geliyor

Android 2.3.4 ile Google Talk'a Video ve Sesli Sohbet Desteği Geliyor

Google, oldukça önemli sayılabilecek video ve sesli chat özelliğini Android 2.3.4 sürümüyle devreye alıyor. Apple'ın Face Time'ına eşdeğer olacak özellik Google Talk ile dahili bir hizmet olarak kullanılabilecek.

Google Mobil Blog'dan yapılan açıklamaya göre Google Talk kullanıcıları artık Androidli (2.3+) cihazlarda da video ve sesli sohbet özelliğinden faydalanabilecek. Bu özellik ilk olarak Google markalı telefonlarda (Nexus One, Nexus S) aktif olacak, ardından da Android 2.3 sürümündeki tüm cihazlarda.

Aşağıdaki video da görüldüğü üzere görüntülü konuşma esnasında metin tabanlı sohbet de kullanılabilecek.

Nexus One ön kameraya sahip olmadığı için görüntülü sohbet özelliği bir anlam ifade etmeyecek. Tabi sesli sohbet özelliğini de yabana atmamak gerek. Nexus S'te ise hem sesli hem de görüntülü sohbet özelliği kullanılabilecek. Google Talk'ın Android için bu yeni özelliği Wi-Fi ve 3G üzerinden kullanılabilecek. Android'in tablet bilgisayarlara özel sürümü olan Android 3.0 (Honeycomb) ise zaten bu özelliği kullanıyordu.

Android 2.3 sürümlü cihazlarda yapılacak güncellemeyle Google sesli ve görüntülü sohbeti yaygınlaştırmaya çalışacak. Diğer sesli ve görüntülü sohbet uygulamaları bu yenilikten muhtemelen negatif etkilenecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.