Facebook Daytum ile Yetenek Satın Almalarına Devam Ediyor

Facebook Daytum ile Yetenek Satın Almalarına Devam Ediyor

Facebook ve Google'ın girişim aşkından bahsederken, bu satın almaların yetenekli girişimcileri elde etme mücadelesi olduğunu da unutmamak gerekiyor. Facebook son olarak Daytum'un 2 kurucusunu bünyesine katarak bu durumu bir kere daha ispatladı.

Daytum, paylaştığınız kişisel verileri analiz edip (sınıflandırıp) bir çok açıdan verimliliğinizi arttırmanızı hedefleyen bir girişim. İlk gördüğümde farklı bir fikir olarak dikkatimi çeken girişimi incelemiş fakat sürekli bilgi girişi yapmaya uzun süre dayanamamıştım.

Daytum'un Facebook tarafından satın alındığını okuduğumda da bunun bir yetenek satın alması (talent acquisition) olduğunu gördüm. Zira Daytum, Facebook'tan ayrı olarak geliştirilmeye devam edilecek ancak girişimin kurucuları Ryan Case ve Nicholas Felton Facebook ekibine katılacak. Daytum

Kısacası şirket içinde girişimci havasını kaybetmediği görülen Facebook, 2 yenetekli girişimciyi daha avlamayı başarmış. Hatta Facebook'un bu girişimcileri kaçırmamak için Daytum'un yoluna bağımsız olarak devam etmesini de kabul etmiş olabilir. Neden derseniz, ücretli üyelik modeli ve iPhone uygulaması da olan Daytum'un iyi bir vizyonu var ve henüz yolun çok başında.

Eğer gün sonunda aktivitelerinizi istatistiksel olarak görebileceğimiz bir uygulama arıyorsanız, Daytum'a bir göz atın. Benim bilgi girişini pek idare edemediğim servis, akıllı mobil cihazlarla daha kolay bilgi girişi yapacağımız bir dönemde muhtemelen Facebook'a dahil edilecektir.

Google'da kanca attığı yetenekli mühendisler bir yana, Friendfeed'den (3.satın alma), Snaptu'ya (14. satın alma) kadar bünyesine kattığı tüm girişimlerde, Facebook'un yetenekli isimleri hedeflediği görülüyor.

Görsel Kaynak: Tehacesver

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.