Nokia Symbian Tarafını Accenture'a Devretti, Büyük Dönüşüm Başladı!

Nokia Symbian Tarafını Accenture'a Devretti, Büyük Dönüşüm Başladı!

Nokia, Windows Phone'u yeni cihazlarında kullanma kararı alıp, anlaşmayı imzaladıktan sonra büyük dönüşümü başlatıyor. Symbian tarafını Accenture'a devredeceğini açıklayan şirket, çalışan sayısını optimize ederek mevcut varlığını Windows Phone tarafına yönlendiriyor.

Nokia Blog'da ilk olarak Symbian'ın dağıtım ve servis hizmetlerinin Accenture'a devredileceği açıklandı ve yapılacak dönüşümün detayları paylaşıldı. Çalışan sayısını azaltmayı planlayan dünyanın en büyük telefon üreticisi, Symbian ve Mee&Go ar-ge çalışmalarından da kendini sıyıracak.

Uluslararası yatırım ve danışmanlık şirketi Accenture ile ilişkilerinin 1994'e dayandığını açıklayan Nokia, Symbian kitlesini koruma işini şirket dışına kaydırarak asıl işine odaklanmak istiyor ve 3000 kadar çalışanını mobil erişime önem veren Accenture'a aktarıyor.

Çalışanlarının yeni bir kararın eşiğine getiren Nokia, dönüşüm stratejisi çerçevesinde çalışanlarına iş konusunda yardımcı olacağını da paylaşıyor. Nokia, işten çıkarılacak çalışanlarına, yeni bir iş bulma, kendi işini kurma veya kariyer gelişimi konusunda da destek olacağını söylüyor.

Toplamda 4000 kişiyi bulacak işten çıkarmalar Nokia'nın ana hedefine ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor. Nokia Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Elop da bu ana hedefi akıllı telefon pazarında liderlik olarak gördüğünü dile getiriyor. Hızlı ve başarılı bir etki oluşturmayı hedefleyen şirket, yeni Windows Phone tabanlı cihazların kalitesini artırmak istiyor. Bu çerçevede Microsoft tarafından bazı çalışanların Nokia'ya geçmesi de olası.

Mobil cihaz pazarında yeni düzene ayak uyduramayan Nokia'nın Microsoft ile iyi bir çıkış yakalayacağına inansam da onlar adına endişelenmekten de kendimi alamıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.