Google'ın Satın Aldığı 5 Aylık TalkBin Neyin Peşindeydi?

Google'ın Satın Aldığı 5 Aylık TalkBin Neyin Peşindeydi?

Henüz 5 aylık bir girişim olan Talkbin, Google tarafından satın alındı. Şu anda bilgi alabileceğimiz tüm sayfaları kapalı ve TechCrunch'ın da belirttiği gibi mobil uygulaması uygulama marketlerinde bulunamıyor. Peki muhtemelen Google'ın isteği ile uygulama marketlerinden çekilen ve hakkındaki bilgileri saklayan Talkbin neyin peşindeydi?

Talkbin, küçük işletmeler ile müşteriler arasında sıcak bir iletişim kanalı olarak tanımlıyor kendini.  Müşterilerin fikir, soru ve önerileri Talkbin'in mobil uygulamasıyla işletmelere aktarılıyor ve işletmeler de hızlı bir şekilde yanıt veriyor.

İşini mobil mecrada kurguladığı için gelecek vaadeden girişimin ekran görüntülerine ulaştığımızda durum biraz daha netleşiyor. Kısaca açıklamam gerekirse, Talkbin'in küçük işletmelere özel "mobil destek hattı" olduğunu ama daha fazlasını vaadettiği söyleyebilirim.

Talkbin Ekibi

Örneğin Talkbin'i Yelp ya da Mekanist.net gibi portalların mobil uygulaması olarak düşünebiliriz fakat burada birebir iletişimin ön plana çıkarılmış olması dikkat çekiyor.

Biraz da Foursquare üzerinden gidelim. Şu anda Foursquare üzerinden gitmek istediğimiz bir mekan hakkında bilgi alıp, arkadaşlarımızın yorumlarını okuyabiliyoruz. Ancak mekanla ilgili aklımıza takılan bir soruya anlık olarak cevap almanız mümkün değil ve bu haliyle Talkbin, Foursquare'ın eksiğini kapatıyor. Hatta içine bir kaç ünvan ve küçük fırsatlar eklediğimizde Foursquare'a rakip bir uygulama bile çıkarabiliriz.

Talkbin bir Y Combinator girişimi olarak işe başlamış ve başlangıç yatırımı almıştı. Şu anda da Google'ın mobil ve harita tabanlı uygulamalarına dahil olmayı bekleyor. Zaten girişimin 3 kişilik esrarengiz kurucu ekibinde bu durumu hiç yadsımayacak eski bir Google çalışanı bulunuyor.

Google, yeni Foursquare'ı ilk adımlarında yakalamış olabilir ama bunu kendini uygulamalarına dahil etmedeki başarısı açıkçası beni biraz düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.