Pilli'de Ortaklar Arasında Hisse Satışı Gerçekleşti

Pilli'de Ortaklar Arasında Hisse Satışı Gerçekleşti

Türkiye internet pazarının yenilikçi şirketlerinden olan Pilli'yi Webrazzi okurları yakından tanırlar. Bildirgec.org, hafif.org, 10marifet.org gibi popüler siteleri bünyesinde barındıran pillinetwork'ün yanı sıra sosyal ağ sosyomat ve yenilikçi online depolama ve dosya paylaşım servisi put.io'nun da sahibi olan Pilli'de ortaklar arasında bir hisse satışı gerçekleştiğini öğrendik.

Pilli'nin bunca yıldır süregelen yaşantısında ortakları Hasan Yalçınkaya ve Cem Başpınar'dı. Pilli'nin sahip olduğu tüm servislerde yarı yarıya ortak olan ikili, dün itibariyle yaptıkları anlaşma gereği yollarını ayırmışlar ve Cem Başpınar ortaklıktan çıkarak hissesini Hasan Yalçınkaya'ya satmış.

Konuyla ilgili olarak Cem Başpınar'la telefonla konuştum ve Hasan Yalçınkaya'yla aralarında herhangi bir problem olmadığını, kendisinin hem yeni projelere hem de ürün tasarımı tarafında danışmanlık işlerine zaman ayırmak için böyle bir yola gittiklerini dile getirdi. Hasan Yalçınkaya'nın kendisine ait olan hisseleri satın aldığını da doğrulayan Cem Başpınar, bu süreçteki rakamlarla ilgili bilgi vermedi.

Golden Horn Ventures'dan küçük ölçekli bir yatırımla hayatını sürdüren put.io'nun yanında yıllardır popüleritesini yitirmemiş bildirgec.org gibi mecraların değeri göz önüne alındığında Pilli'nin şu anda şahsen 1 milyon dolara yakın bir değeri olduğunu düşünüyorum. Ancak söz konusu hisse el değişikliğinde Hasan Yalçınkaya, Cem Başpınar'a 500 bin dolar vermiş midir derseniz, sanmıyorum. Yine de kişisel tahminim ikili arasındaki satışta birkaç yüzbin liralık bir işlem olduğunu tahmin edebiliyorum.

Cem Başpınar'a geleceğe yönelik olası bir Pilli satışında doğacak gelir üzerinden payı olup olmayacağını da özellikle sordum ve böyle bir durum olmadığını belirtti.

Arayüzleri ve minimalist çizgisiyle Türkiye'nin bence en başarılı tasarım ve kullanılabilirlik çözümlerine sahip Pilli sitelerinin bundan sonra iki değerli isminden birisinin kendi yoluna gitmiş olması açıkcası beni biraz üzdü. Hatta dürüst olmak gerekirse Zeki Alasya ile Metin Akpınar ayrılığı gibi bir his yarattı. Ancak Cem Başpınar'ın bundan sonra kendi projelerini de yapabilecek olmasını "sektör başka bir girişimci daha kazandı" şeklinde değerlendiriyorum ve rahatlıyorum.

Pilli'nin genel işleyişinde herhangi bir değişikliğe sebep olmayacak bu ortaklık değişimi neredeyse her yıl düzenli olarak yatırımcıların ve çeşitli şirketlerin radarına giren Pilli grubunun olası bir satışında Hasan Yalçınkaya'nın elini güçlendirecektir. Ama açık konuşmam gerekirse şu günlerde süren bir görüşmeleri olduğunu henüz duymadım. Zaten öyle bir durum olsa Cem Başpınar da hisselerini satmazdı diye tahmin ediyorum.

Aldıkları kararla ilgili her iki arkadaşıma da başarılar ve bol şanslar diliyorum. Umarım kendileri ve tabi ki girişimleri için de hayırlı bir değişim olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.