GittiGidiyor'un Değeri: 215 Milyon Dolar

Türkiye internet pazarında son dönemlerde gerçekleşen en önemli satın almalardan bir tanesi bildiğiniz üzere geçen hafta yaşandı. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan eBay zaten 2007 yılından beri azınlık hissedarı olduğu GittiGidiyor'un tamamına yakın bir bölümü olan %93'ünü satın aldı.

Konuyla ilgili haberi paylaştığımızda farkettiyseniz satın alma rakamı konusunda bilgi vermemiştik. Ama bugün itibariyle merak ettiğiniz GittiGidiyor'un gerçek değerleme rakamını paylaşabiliyoruz.

Öncelikle daha önce neden bu bilgiyi paylaşmadığımızın sebebini çok hızlıca açıklamak isterim.

Webrazzi bildiğiniz gibi Türkiye'nin son dakika internet haberleri, satın almalar, yatırımlar gibi konularda en güvenilir mecrası durumunda. Hatta global medya, internet ve yatırım şirketleri tarafında da durum bu şekilde. Bu kadar yüksek kredibiliteyi ise 5 yıla yakın zamandır aldığımız tüm bilgileri oldukça hassas filtrelerden geçirip sonra sizlerle paylaşmamıza borçluyuz.

eBay'in GittiGidiyor'u satın alması haberinde de aynı şekilde birden çok kaynaktan çok farklı rakamlara ulaştık. Hatta bu rakamlara aslında satın alma gerçekleşmeden çok önce ulaşmıştık. Ancak o süreçte bu rakamları net olarak doğrulayamadığımızdan dolayı, sürece de zarar vermemek adına yazılarımızda yer vermemiştik.

Haberi Webrazzi'de yayınlamamızın ardından doğru rakamı öğrenmek için bizimle ve bazen de benimle özel olarak iletişime geçen okuyucularımız hatta basın kuruluşları ve önemli şirket yetkilileri oldu. Bunun üzerine normalde gösterdiğimiz çabanın üzerinde bir çalışma sürecine girip daha önce bize ulaşan rakam bilgilerini incelemeye ve farklı kaynaklarımızdan doğrulamaya başladık.

GittiGidiyor'un değeri 215 milyon dolar!

Sürece dahil şirketlere yakın birden çok kaynağımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda GittiGidiyor'un eBay tarafından satın alınmasında gerçekleşen değerlemenin şirketin tamamı için 215 milyon dolar olduğunu netleştirdik.

GittiGidiyor yetkilileri ile 215 milyon dolarlık duyumumuzu doğrulamaları için görüştüm ancak bu konuda yorum yapamayacaklarını bir kez daha vurguladılar. Bunu anlayışla karşılıyorum çünkü sonuçta halen işleyen bir süreç söz konusu ve bu süreçte rakam vermeleri mümkün değil.

Sonuç olarak, GittiGidiyor ortaklarının geçtiğimiz Pazar günü Habertürk gazetesine vermiş oldukları röportajda dile getirdikleri "200 milyon dolardan fazla" sözünün aslının 215 milyon dolar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Umarım merak edenler ve bundan sonra Türkiye internet pazarında gerçekleşecek değerlemeler için paylaşmış olduğumuz bilgi değerli bir kaynak olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.