HTC Desire HD İncelemesi

Akıllı telefon dünyasının önemli oyuncularından HTC'nin Desire HD modelini bir süredir inceliyorduk. Geniş ekranıyla dikkat çeken Androidli Desire HD pazarda iddalı bir oyuncu olabilecek özelliklere sahip ama bazı noktalarda istenileni veremiyor.

Tasarım:

Ebat: 123 x 11.8  x 68 – Ağırlık (batarya dahil): 164 gr – Ekran: 4.3 inç

Desire HD, büyüklüğü ile kendini hemen gösteren bir telefon. 4,3 inç kapasitif Super LCD ekran çok net görüntü ve tatmin edici bir dokunmatik deneyim sunuyor. Fakat ekranın büyük olması pil ile orantısız duruyor. Büyük ekranıyla keyifli dakikalar geçirmek istediğinizde cihazın gücü 1 günü tamamlayamıyor. Ekran parlaklığı, aydınlatma süresi ve otomatik uygulama yöneticisi kullanmak çözüm olabilir ama daha iyi bir pile ihtiyaç duyulduğu açıkça görülüyor.

Cihazın dış kaplaması ve ekran kalitesi iyi. Arka alt kısımda sim ve micro-sd kart girişini kapatan, tasarıma uygun plastik bir kapak mevcut. Desire HD'nin pili arka sağ kısımda farklı renkli alanda saklı.

Dokunmatik ekranın altında 4 tane dokunmatik tuş yer alıyor. Biri hızlı aramaya diğerleri menü içi işlevlere ayrılan tuşlar titreşimli ve pil ömrünü tüketmemesi için ilk fırsatta ses ayarları bölümünden kapatılması gerekiyor. Arkadaki çift flaşlı kamera dışa doğru yükseldiği için çarpma ve düşürmelere karşı maalesef savunmasız kalıyor.

Güç:

İşlemci: 1 GHz Qualcomm Snapdragon -  Bellek: 1,5 GB dahili, 8 GB microSD - RAM: 768 MB, Pil: 1230 mAh

Desire HD'nin güçlü bir telefona olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Android'in arka planda çalışan uygulamalarına iyi bir şekilde dayanıyor. Cihazın hızlı açılma özelliği de iPhone 3GS ile karşılaştırıldığında net olarak görülebiliyor.

Bir çok uygulamayı aynı anda çalıştırmak ve 7 farklı ekranda canlı içerikler kullanmak Desire HD için sınırları zorlamadıkça sorun teşkil etmiyor.

Kamera ve Ses:

Desire HD'nin 8 megapiksellik kamerası otomatik yakınlaştırma ve çift flaşa sahip. Yüz tarama özelliği, dahili efektler ve konum etiketleme kameranın özellikleri arasında. Fotoğraf çekimi rahat ve etkili ancak gece çekimlerinde daha dikkatli olmak gerekiyor.

Kamera 720p HD video kaydı yapıyor ve aşırı ışık geçişleri dışında kesintisiz bir çekim sunuyor. Kamera çekiminde flaş kullanılabilmesi de düşük ışık altında da çekim yapabilmeye imkan veriyor.

Cihazın ses deneyimi kulaklıkla iyi fakat hoparlörden dışarı çok kuvvetli bir ses alınamıyor. SRS ve Dolby Digital özellikleri ses kalitesini arttırıyor.

HTC Sense ve Andoid 2.2 ( Froyo ):

Öncelikle HTC'nin kendi minik uygulamalarıyla cihazı zenginleştirdiğini söylemeliyim. HTC Hub'a üye olarak 80'in üzerinde küçüklü büyüklü uygulamaya sahip olmak mümkün. Bunların arasında annemi ara, sahte arama vb. farklı uygulamalar da var. 7 ekranın ana ekrana sığdırılarak seçim yapılabilmesi hızlı kullanım sağlıyor. Menüye girdiğinizde uygulamaları istediğiniz şekilde sıralıyorsunuz ama daimi kategorilere ayrılamaması bir eksiklik olarak göze çarpıyor.

HTC'nin kendi sosyal uygulamaları asıl uygulamalara tercih edilecek gibi durmuyor. Bildirimler başarılı bir şekilde gösteriliyor ve kişiselleştirilebilir öğeler dikkat çekiyor.

Andorid 2.2'yi başarıyla kaldıran Desire HD'de Android klavyesi bulundurmuyor. Kendi klavyesi başarılı ve neredeyse yatay konumda kullanma ihtiyacı duymuyorsunuz. Sesli arama ve sesli yazma özelliği de HTC Desire'da rahatça kullanılabiliyor. Hotspot özelliği cihazınızı mobil modem olarak kullanabilmenizi sağlıyor. Mobil uyumlu e-kitaplar da HTC Desire'da rahatça okunabiliyor.

Bağlantı:

3G: HSDPA 14.4 Mbps - Kablosuz:  802.11 b/g/n DLNA - Bluetooth: v2.1 A2DP - USB: microUSB

Bağlantı özellikleri üst seviyeyi yakalıyor ve ileriye dönük olarak da yerini koruyabileceğini gösteriyor. DLNA ile kablosuz olarak uygun TV'ler ile bağlantı kurabilmesi multimedya ve oyun deneyimi adına pozitif bir değer katıyor.

Uygulamalar:

Android Market'in açılmasıyla resmi kanaldan Android uygulamaları indirebilmek ciddi bir kolaylık. HTC'nin kendi uygulamaları da cihazı zenginleştirdiğini söylemiştim ancak cihazda herhangi bir uygulama ile ekran görüntüsü alamamak anlaşılmaz bir durum yaratıyor. :)

Performans için mümkün olduğunda HTC'nin uygulamalarını kullanmanızı ve bir görev yöneticisi ile arka planda çalışan uygulamaları denetlemenizi tavsiye ederim.

Ek Özellikler:

Cihazın USB bağlantılı şarj kablosu prizden ve bilgisayardan şarj için farklı kablo taşıma yükünden kurtarıyor.

Fiyat / Performans :

Şu anda piyasada ortalama 1400 TL civarında olan HTC Desire HD, fiyat olarak üst sınıfta yer alıyor ama özellikleri düşünüldüğünde kabul edilebilir bir bedel istiyor. Pil ömrü tatmin edici olmasa da küçük cihazlara alışkın olmayanlar Desire HD'yi gönül rahatlığıyla alabilirler.

HTC Desire HD'nin resmi  tanıtım sayfasını ya da sorularınız için yardım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.