Angry Birds Rio 10 Günde 10 Milyon İndirildi

Angry Birds Rio 10 Günde 10 Milyon İndirildi

Mobil oyun dünyasında geçen senenin şüphesiz en başarılı çıkışını yapan Angry Birds'ün 2. oyunu olan Rio yaklaşık 2 hafta önce App Store'da ortaya çıkmış ve aynı gün Türkiye dahil hemen hemen tüm ülkelerin App Store'larında birden 1. sırada veya ilk 10 içerisinde kendine yer bulmuştu.

Rovio'nun Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre Angry Birds Rio şimdiden 10 milyon indirilme sayısına ulaşmış. İlk olarak iPhone sürümü çıkan oyunun sadece birkaç gün önce Android versiyonu da Google Android Market'te yerini aldı.

Android Market'te sadece ücretsiz ve reklam destekli versiyonu bulunan oyunun Android için ücretli ve reklamsız versiyonu ise şimdilik sadece Amazon Appstore'da satışa sunulmuş. Orjinal Angry Birds'ün Android versiyonu çıktıktan sonra indirilme sayısının hızla artması ve sonunda 100 milyona ulaşması Rio için de benzer beklentiyi oluşturuyor.

Angry Birds Rio'nun hikayesinde ilk oyundan farklı olarak kızgın kuşlarımız hayvan taciri bir beyaz papağan tarafından Rio'ya kaçırılıyor ve depoda farklı türlerdeki diğer kuşları kurtarmaya çalışıyorlar. İlk oyundaki gibi basit bir senaryoya dayanan Rio da bu sefer domuzları yok etmek yerine diğer kuşları serbest bırakmak için kafesleri parçalıyoruz.

Angry Birds Rio'nun animasyon filmi Rio da diğer taraftan seyirciyle buluşmayı bekliyor. Ice Age'in yaratıcıları tarafından sinemaya uyarlanan Rio, tamamen farklı bir hikaye anlatılıyor. Türkiye'de önümüzdeki hafta yani 8 Nisan'da gösterime girecek olan filmin Amerika, Fransa, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde ise neden 15 Nisan'da gösterime gireceğini bilemiyorum. Bir filmin Amerika'dan önce ülkemizde gösterime girmesi pek alışık olduğumuz bir durum değil :)

Mobil uygulama dünyasında büyük etki yaratan kızgın kuşlarımızın yeni maceralarını takip etmeye devam edeceğiz. Sinema filminde ise kızgın kuşlarımızı görebilecek miyiz açıkcası merak etmiyor değilim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.