Intel Capital'in İkinci Yatırımı Grupanya'ya Geliyor

Intel Capital'in İkinci Yatırımı Grupanya'ya Geliyor

İntel Capital'in Nokta'ya gerçekleştirdiği yatırım bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde doğrulandı. Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden olan Intel Capital'in Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki yatırımları için ayrılan 50 milyon dolarlık fondan gerçekleştirilen bu yatırım, şirketin Türkiye'deki ilk yatırımı niteliğindeydi. Peki, bundan sonraki yatırım hangi firmaya gidecek?

Bu sorunun cevabını aslında birkaç aydır aldığımız duyumlardan tahmin ediyorduk. Ancak kesinleşmediği için paylaşmak konusunda biraz dikkatli davranıyorduk. Ama artık görüşmelerde son turlara girildiğinin bilgisini konuya yakın kaynaklarımızdan doğruladığımız için yine herzaman olduğu gibi öncelikli olarak sizlerle paylaşmak istedik.

Intel Capital'in eğer bir aksilik olmazsa Türkiye'de gerçekleştireceği ikinci yatırım grup alışveriş pazarının liderlerinden biri olan Grupanya'ya olacak.

Grupanya 40 milyon dolardan değerlendi

Duyumlarımıza göre yaklaşık 40 milyon dolar seviyesinden değerlenen şirket, bu yatırım ile Intel Capital'i azınlık hissedarı olarak ortakları arasına dahil edecek.

Özellikle altını çizmek isterim, Intel Capital'in Grupanya'ya gerçekleştireceği yatırım henüz kesinleşmiş ve imzaların atıldığı bir anlaşma değil. Ancak görüşmelerin bir süredir devam ettiğini, Grupanya ile belirli bir noktaya gelindiğini çok önemli kontaklarımızdan kesinlikle biliyoruz.

Türkiye internet pazarına yabancı yatırımcı ilgisi artacak

İmzaların atılması ve haberin duyurulması ne zaman olur bilemiyoruz. Kesin olan şu ki, Intel Capital'in Türkiye'de internet alanında gerçekleştirdiğ ve gerçekleştireceği bu yatırımlar ile yabancı yatırımcıların gözü fazlasıyla Türkiye'nin üzerinde olacak.

Konuyla ilgili şu anda beklemedeyiz, ancak bir gelişme olursa mutlaka sizlerle paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.