Cohous Games Ovi Store'da Büyümeye Devam Ediyor

Cohous Games Ovi Store'da Büyümeye Devam Ediyor

Cohous GamesCohous Games'in Ovi Store'a yerel oyunlarla giriş yaptığını ve ne kadar ilgi gördüğünü hatırlarsınız. Şu anda 7 uygulama ile Ovi Store'da yer alan Cohous'tan son istatistiklerini Webrazzi ile paylaştı.

Aldığımız bilgiye göre Cohous'un Aralık 2010-Mart 2011 tarihleri arasında en çok indirilen oyunu Fetih Lite -Beta-(ingilizce) olmuş. Son 7 günde 10 binden fazla indirilen uygulama toplamda 80 binin üzerinde indirilmiş. İkinci sıradaki Bul Karayı Al Parayı yaklaşık 80.000, Fetih (Türkçe) ve Davul Zurna da 75.000'den fazla indirilmiş.

Uzaylıların saldırısını konu alan İstila, 43.142 kez, Marşlar 31.245 kez indirilmiş. Bir etkinlik uygulaması olan If İstanbul & If Ankara 2011 uygulaması da 5000'den fazla indirilmiş.

Cohous Webrazzi

Cohous istatistikleri mobil uygulamalarda küresel düşünmenin ne kadar etkili olacağını da gösteriyor. 30 farklı ülkeye ulaşan Cohous uygulamalarının en popüler olduğu ülkeler arasında Brezilya, Tayland ve Vietnam gibi bize epey uzak yerler var. Türkiye'nin ardından 2. sırada gelen Hindistan Cohous'un için tercih edilebilir bir pazar gibi görünüyor. Kendi bölgemizden ise Suudi Arabistan ve Rusya'nın adı öne çıkıyor.

Nokia S60 5. nesil ve Symbian 3 platformu için 3 adet yeni oyuna başlandığını paylaşan Uğur Tuncel, 3. çeyrekte yayınlanması planlanan bu üç oyunun da 3 dilde hazırlandığını ve uluslararası pazarı hedeflediğini söyledi. Yeni yayınlanacak oyunların ücretsiz olması için gayret göstren Cohous, Nokia ile olan işbirliği çerçevesinde bu hedefine ulaşmış. Yani yeni oyunlara da ücretsiz olarak  erişmek mümkün olacak.

Diğer yandan mobil satın alma konusunda uygulama içi ödeme yönteminin ücretli oyun/uygulama satın almaktan daha geçerli olduğunu söyleyen Uğur Tuncel, ilerde geliştirecekleri oyun ve uygulamaları da bu bakışla geliştireceklerini söylüyor. Oyun projelerinin yanında Android ve iOS platformları için de yıl sonuna doğru mobil servislerin kurgulandığı paylaşıyor.

Cohous Games ekibi mobil oyun ve mobil uygulama sektörüne ilgi duyan geliştiricileri de ekibine katılmaya davet ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.