Nokta ve Intel Capital Gerçekleşen Yatırımı Doğruladı

Nokta ve Intel Capital Gerçekleşen Yatırımı Doğruladı

Geçtiğimiz günlerde Nokta'nın Intel Capital'den yatırım aldığını haberini paylaşmıştık. Konuyla ilgili şu anda başlayan basın toplantısında Nokta ve Intel yetkilileri söz konusu yatırımı doğruladılar ve konuyla ilgili detayları paylaşıyorlar.

Şu anda basın toplantısındayım ve dile getirilen önemli detayları paylaşmaya devam edeceğim.

Basın toplantısına Intel Capital EMEA Bölge Direktörü Marcin Hejka, Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Nokta CEO'su Tümay Asena ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer katıldı.

Bu yatırım Intel Capital'in Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yatırım yapmak için sahip olduğu 50 milyon dolarlık fonun ilk yatırımı.

Tümay Asena, Nokta sitelerinin Türkiye internet pazarındaki tüm kullanıcıların %80'ine ulaştığını ve ayda ortalama 19-20 milyon tekil kullanıcıya ulaştıklarını dile getirdi.

Marcin Hejka, Intel Capital'in son 20 yılda 450'den fazla yatırımından, ki bu yaklaşık yatırımlarının yaklaşık %40'ı anlamına geliyor, halka arz ya da hisse satışı yoluyla çıkış gerçekleştirdiğini belirtti. Bu çıkışların 190'dan fazlası halka arz, 250'dan fazlası hisse satışı şeklinde olmuş.

Marcin Hejka, ayrıca Nokta'ya ve özellikle büyüyen Türkiye pazarına çok önem verdiklerini dile getirdi. Türkiye'ye yatırımlarının devam edeceğini de özellikle vurguladı.

Tayfun Acarer, bu konuya büyük önem veriyoruz dedi. Ayrıca yatırım haberini dün akşam Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a söylediğinde kendisinin de çok memnun olduğunu ve bugün toplantıya katılanlara selamlarını ilettiğini belirtti.

Ayrıca Tayfun Acarer, Türkiye'de 9 milyona yakın genişbant internet abonesi olduğunu, 2010'da genişbant kullanımında %25 artış yakalandığını belirtti. 2011 ya da 2012 Türkiye Avrupa genelindeki genişbant kullanım oranını yakalamış olacak dedi.

Basın toplantısı soru-cevap yapılmadan tamamlandı. Eğer sorular olursa yetkililerin orada oldukları, kendilerine direkt olarak soruların sorulabileceği belirtildi. Şu anda özellikle Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in etrafında basın mensupları bulunuyor ve sorularını soruyorlar.

Türkiye internet pazarı için son derece önemli gördüğüm bu yatırım gelişmesinin bundan sonra sektöre neler getireceğini hep birlikte göreceğiz. İlk defa bir internet yatırımı devlet seviyesinden katılımla duyurulmuş olduğu için de ayrıca bunun önemini ve yakaladığı dikkatin altını çizmek isterim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.