Tagnow.me: Arkadaş Etiketlemede Yeni Yöntem

Tagnow.me: Arkadaş Etiketlemede Yeni Yöntem

Eskiden belki ayda ancak bir kez görüştüğümüz arkadaşlarımızla bugün Facebook sayesinde her gün karşılaşır hale geldik. Üstelik sosyal medyanın sunduğu imkanlar ile insanlar birbirleri hakkında neler düşündüklerini de daha kolay paylaşır hale geldiler.

"Arkadaş etiketleme oyunu" çok yeni değil ama kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Sizlere daha önce tanıttığımız Tagsono.me ile benzerlikler içeren Tagnow.me yine bir Türk girişimi ve arkadaş etiketleme oyununda yeni bir sayfa açıyor.

Tagnow.me özellikle sosyalleşmeye önem veren fakat bu sırada mahremiyetinden de taviz vermek istemeyen kullanıcılar için ideal. Site üzerinde kişisel gizliliğinizi korumanızı ve istenmeyecek etiketlerden korunmanızı sağlayacak farklı yöntemler yer alıyor. Daha üye olurken hesabınızı korumaya alarak, tanımadığınız kişilerin sizi etiketlemesini önleyebiliyorsunuz. Hesabı korumada olan bir kişiye bir etiket eklemek için öncelikle bunun için bir talep göndermeniz gerekiyor. Ancak karşı taraf sizin talebinizi kabul ederse etiketleye başlayabiliyorsunuz.

Benzer sitelerde genellikle benzer bir önlem olmadığı için daha karmaşık bir durumların ortaya çıkabiliyor, ya da örneğin sadece Facebook arkadaş listenizde bulunan kişileri etiketleyebildiğiniz için daha kapalı bir yapı içerisinde yer alabiliyorsunuz. Tagnow.me'nin tercih ettiği yöntem işi biraz daha yavaşlatıyor diyebiliriz ama bununla beraber istenmeyen durumların önüne geçmeyi de kolaylaştırıyor. Ayrıca Tagnow.me'nin bu yöntemi sayesinde eğer tercih ederseniz, gizlilik ayarlarını biraz daha esnek tutarak tanımadığınız kişilerle de bu oyunu oynamanız mümkün.

Tagnow.me'nin güzel yanlarından biri de arkadaşlarınızı etiketlemenin işin sadece başı olması. Karşı tarafın bu etiketi reddetme ve eğer isterse neden reddettiğini açıklama şansı da var. Etiketlere yorum yapma özelliği de eğlenceli sohbetlere yol açabiliyor. Hatta eğer bir etiket üzerine başlayan sohbetin çok keyifli olduğunu düşünürseniz başka arkadaşlarınızı da bu sohbete katılmak için davet edebiliyorsunuz.

Tagnow.me bu sosyal etiketleme konusundaki keyifli örneklerden biri. Mesut Sinan Kazancı tarafından geliştirilen Tagnow.me açılalı henüz kısa bir süre olmasına rağmen şimdiye kadar 1000'in üzerinde etiketleme gerçekleşmiş durumda. Kullanıcı sayısının artmasıyla beraber paylaşımların artıp sitenin daha keyifli hale geleceğini tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.