18 Milyon WordPress Sitesi iPad'de

iPad alışkanlıkları değiştirmeye devam ediyor. Giderek artan dokunmatik tablet kullanım oranları WordPress'in arkasındaki şirket olan Automattic'i de harekete geçirdi ve WordPress.com üzerinde barındırılan blog'ları iPad uyumlu hale getirmesini sağladı.

Wordpress, Onswipe ile birlikte çalışarak hazırladığı iPad-dostu yeni yapıyı resmi bir blog yazısı ile duyurdu. Bu yenilik ile birlikte tüm WordPress blog'ları otomatik olarak dokunmatik ekranlara uyumlu hale gelmiş oldu.

Bundan bir yıl önce WordPress kullanan blog'ların sayısı 10 milyonun biraz üzerindeyken, şu anda 18 milyona ulaşmış durumda. WordPress.com ve WordPress.org'un aylık 520 milyonun üzerindeki tekil sayfa gösteriminin, yaklaşık 22,5 milyonun iPad kullanıcılarına ait olduğunu açıklayan WordPress, iPad ve dokunmatik tabletlerin geleceğinin son derece parlak olduğunu düşünüyor.

Bu yenilikle beraber WordPress.com kullanıcıları iPad'e özel ayarları yönetim panelinde bulabilecekler. Bu özellikler sayesinde iPad kullanıcılarına özel arka plan resimleri, özel logolar, yazı tipleri ve temalar kullanmak mümkün oluyor. WordPress'i kendi hosting alanlarında barındıran kullanıcılar içinse aynı işlevi gören ayrı bir eklenti bulunuyor. Daha önce incelediğimiz PadPresses eklentisi de bu konuda farklı bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.