Google Profilleri Yenilendi - mi?

Google Profiller bundan 2 yıl önce hizmete girmişti. Uzun bir süre sonra Google, Profiller servisinin güncellemesi gerektiğini gördü ve bir dizi yeniliğin ilk adımını attı.

Şimdilik sadece tasarım değişikliği yapılan Google Profiller'de güzel bir arayüz görüyoruz. Yeni tasarım daha dikkat çekici ve algıya hitap ediyor.

Profil ayrıntılarında ise daha önce hatırlamadığım ilişki durumu gibi yenilikler var. Profil arama çubuğu da başarıyla arama yapmaya yönlendiriyor ama ziyaret ettiğim hiçbir profilin yeni tasarımda olmaması şaşırtıyor.

Google kurucularının Google profillerinin bulunamaması ya da önemsenmemiş durumda olması da bir o kadar şaşırtıcı. Bu yeniliğin açıklandığı yazıda tek bir profile bağlantı verilmemiş olması henüz sistemin tam hazır olmadığını gösteriyor.

Buzz ile istediği etkiyi yakalayamayan Google, profiller üzerinden sosyal ağ etkileşimi yaratmaya başlayabilir ama bunun için neden bu kadar beklediğini sormamak elde değil.

Biraz geçmişe bakacak olursak, kullanıcıların webde genele açık bir profil oluşturmasını sağlayan Google Profiller, Google'ın kişi aramalarına isabetli yanıt verme isteğine dayanıyordu. O günlerde Facebook şimdiki popüleritesinde değildi, henüz 200 milyon civarında üyesi vardı. Google ise internet kullanıcıları üzerindeki en büyük güç olmasına rağmen kişi aramalarına kendi altyapısı ile cevap veremiyordu.

Bugün ise Facebook bir yana, çoğu sosyal ağ sitesi profilleri aramalara başarıyla yönlendiriyor. Google ise kendi dahil olmadığı yeniliklere kullanıcıların katılmasını bekliyor. Katılıp katılmamak sizin tercihiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.