Nokia Kullanıcıları Microsoft'tan Neler Bekliyor?

Nokia Kullanıcıları Microsoft'tan Neler Bekliyor?

Elop - BallmerNokia - Microsoft işbirliği ile akıllı telefon piyasasında oluşan yeni güç odağı üzerine detaylar ve beklentiler giderek belirginleşiyor.

Şirket içinden gelen bazı olumsuz tavırları arkada bırakarak uyum sürecini oturtmaya çalışan Nokia geçen hafta kullanıcılarının Microsoft işbirliğinden neler beklediğini sormuştu. Anketin sonuçları açıklandı ve Nokia kullanıcıların fikirleri ortaya çıktı.

Nokia Blog'da yayınlanan anketin sonucuna göre kullanıcıların en büyük beklentisi - benim de oy kullandığım - özgün bir arayüz beklentisi olmuş. Ankette oy kullananların %22'si Microsoft'un Nokia'ya yeni ve daha özel bir kullanıcı arayüzü kazandıracağı görüşünde.

Nokia - Microsoft

Kullanıcıların yeni cihazlarda beklediği en önemli yeniliklerden biri de oyların %13'ünü alan Xbox oyunları. Nokia N8 tecrübem ile bu konuda güzel çalışmalar çıkacağına inandığımı söyleyebilirim. Microsoft'un kişisel bilgisayarlardaki yaygınlığı düşünülürse Windows masaüstü entegrasyonunun en çok oylanan 3. şık (%8.97) olduğuna da şaşırmamak gerekiyor.

Yüzde 8.48 oranında hızlı ve düzenli güncellemeler bekleyen kullanıcılar, %7.72 oranında da Internet Explorer 9'u Nokia telefonlarda görmek istediğini belirtmiş. Yüksek çözünürlüklü ekran, Outlook entegrasyonu da yine beklentiler arasına girmiş.

Ankette yer alan şıkların dışında Microsoft işbirliğine dair olumsuz görüşler de paylaşılmış ama herşeye rağmen yapılan anket kullanıcıların %80'ine yakınının bu birlikteliği kabul etmeye başladığını gösteriyor. Bakalım gelecek melez ürünler iki şirket için de yeni bir dönemin başlangıcı olabilecek mi?

Biz de bu vesileyle sizden de bu ortaklığın geleceğine dair görüşlerinizi almayı isteriz. Yorumlarınızı paylaşırsanız seviniriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.