Zynga 10 Milyar Dolar Değerlemeyle Halka Açılma Yolunda

Zynga 10 Milyar Dolar Değerlemeyle Halka Açılma Yolunda

Zynga - Mark PincusPopüler sosyal oyun şirketi Zynga için telaffuz edilen son değerlemeler 10 milyar dolara ulaştı. Yeni şehir kurma oyunu Cityville ile kendi rekorunu kıran Zynga'nın halka açılma planları için de 2012 yılı bekleniyor.

Mayıs 2010'da 4 milyar dolar değerleme ile dikkatleri sosyal oyun pazarı üzerine çeken Zynga, dünyayı ele geçirme planları ile Temmuz ayında Google'dan yatırım almayı başarmıştı. 2010 sonuna doğru ise Cityville sayesinde kendine ait en hızlı büyüyen sosyal oyun rekorunu daha ileri taşımıştı.

İnternet dünyasının önemli haberlerine ilk elden imza atan Kara Swisher'in yazdığına göre Zynga 500 milyon dolar yatırımla değerini 10 milyar dolar seviyesine yükseltmiş. Yatırımcılar arasında ise Morgan Stanley, T. Rowe Price, Fidelity Investments gibi isimler bulunmaktaymış ve bu yatırımla halka arzın kapısı aralanmış.

Cityville geçtiğimiz hafta Türkçe yayına başlamıştı.

Yüksek bir mali değere ulaşmasının nedeni olan sanal para ekonomisi için Facebook'la birlikte hareket eden Zynga, görünüşe göre online oyun pazarında önemli bir adım atacak. Çalışan sayısını bu yıl 3000 kişiye yükselten şirketin değeri tartışılsa da 2012'in ilk çeyreğinde halka açılması gerçek olacak. NY Times'a göre de Facebook'ta aylık 275 milyon kullanıcıya ulaşan Zynga, halka arz yolunda iyi bir çizgi yakalamış durumda.

Hatırlatmak gerekirse Cityville ve Farmville halen Zynga'nın popüler oyunları olarak Facebook'ta zirveyi tutuyor. AppData'ya göre Cityville'in aylık 95 milyon, Farmville'in ise aylık 51 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Zynga, Mark Pincus tarafından 2007 yılında kurulan ve henüz 4 yaşını doldurmamış bir şirket. Dolayısıyla böylesi büyük bir pazarda pay almak isteyen girişimlerin mümkün olduğunca hızlı olmasında fayda var!

Görsel Kaynak: NYTimes

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.