Google iTunes'a Rakip mi Oluyor?

Motorola'dan Sanjay Jha, Honeycomb (Android 3.0) temelli Motorola Xoom'u tanıtırken Google'ın müzik servisinden bahsetti. Billboard adlı müzik dergisi de Google'ın yeni bir müzik servisi üzerinde çalıştığını bir anlamda doğruladı.

Guardian'ın aktardığı bu bilgilere göre iTunes'u dişli bir rakip bekliyor ve Google ile Apple arasında belki de tarihin en büyük rekabetinin kapısı aralanıyor.

Bir arama motoru olarak müzik aramalarına 2009 yılında el atan Google henüz bu işi ticarileştirmiş değil. Ancak neler yapabileceği konusunda çok yüksek bir hayal gücüne de ihtiyaç yok. Elindeki güç ve kuracağı ilişkiler düşünüldüğünde de Google'ın Apple'a layık bir rakip olacağı yadsınamaz.

Google Music

iTunes'a baktığımızda ise dijital müzik pazarının %66'sına sahip göz kamaştırıcı bir servis karşımıza çıkıyor. Bu ay 10 milyar şarkı indirilme sınırını aşan iTunes'a rakip olmak elbette kolay olmayacak ama rekabette adı geçen ismin dünyanın en büyük online video servisine sahip olduğunu unutmamak gerekiyor.

Google Music'in Androidli tabletler üzerinden piyasaya çıkacak olmasına yönelik ilginç bir sonuca daha ulaşabiliyoruz. Son 12 ay için Google'da yapılan iTunes aramalarında iPad ismi yükselişte. Yani Google'ın tabletlerle işe başlamayı istemesi, kullanıcıların iTunes kullanıcılarının eğilimiyle paralellik gösteriyor.

Online ödeme sistemlerini tüm hızıyla geliştiren Google, sanırım Apple'ın yükselen değeri karşısında karlı işlere el atmak niyetinde. Akıllı telefon pazarında Android ile iPhone'u arkada bıraktığı gibi gelecekte iTunes'un rekabette geri kalması için de 'neden olmasın' dedirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.