Yahoo Mobil Cihazlara Özel Uygulaması LiveStand İle Yeni Bir Başlangıç Yapacak

Yahoo Mobil Cihazlara Özel Uygulaması LiveStand İle Yeni Bir Başlangıç Yapacak

İnternetin halen en büyük isimlerinden biri olan Yahoo, son dönemlerdeki kötü gidişe mobil cihazlara özel kişiselleştirilmiş bir içerik sunacak olan LiveStand'i duyurdu. Yılların Yahoo'su medya anlayışının giderek değiştiği bu döneme ayak uydurursa belki de eski günlerini geri getirebilir.

LiveStand, temel olarak güncel, kişiye, konuma ve zamana özel bir haber uygulaması olarak öncelikli olarak tabletleri hedefliyor. Geleceğin kişisel bilgisayarları olacak tabletlerin hedef alınması Yahoo'nun uzun vadede daha başarılı bir adım atmakta olduğunu hissettiriyor. Üstelik Yahoo, yalnızca tabletleri değil akıllı telefonları da hedefliyor ki bu da geleceğin mobil dünyasında tam anlamıyla bulunmak anlamına geliyor.

Bu da sosyal ağlar ve kişisel gazeteceliğin yükselişi karşısında değer kaybeden şirketin mobil tarafta yeniden yükselişe geçmek istediğini resmi olarak göstermiş oluyor.

LiveStand Yahoo

Ücretsiz olacağı su götürmeyen bir gerçek olan Livestand'ın Yahoo'nun reklamveren gücüyle ayakta kalacağı gelen haberler arasında.

HTML5 tabanlı olacak uygulamanın ilk olarak iPad'e özel yayınlanması ve ardından Android tabletler ve akıllı telefonların sırayı alması bekleniyor. Haber, spor, finans vb. ana başlıklarda oluşturulacak içerikler için kendi kaynaklarını kullanacak Yahoo'nun yeni yayıncılara kapıyı açık bırakmış olması ve açıklamadığı bazı dergilerle iş birliği yapmış olması da dikkat çeken bir ayrıntı.

Starbucks'ın Yahoo tarafından desteklenen ve sadece ABD'de Starbucks şubelerinde kullanıma sunduğu bir uygulamadan(alttaki görüntü) bahsetmekte fayda var. Starbucks'ın uygulaması genel olarak LiveStand tanımına uyuyor ve Yahoo'nun renkli dünyasından izler taşıyor.

Yahoo Starbucks

Bakalım halen onlarca servisiyle dev bir portal olmayı sürdüren ve yeni online yayın düzeninde eskisi gibi öne çıkmak isteyen Yahoo, başarılı olabilecek mi? Belki de yeni nesil Yahoo'yu bir uygulama olarak tanıyacak ve sevecek, ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.