Nokia – Etohum Fonu Kazanan Girişimlerin Son Durumu

Nokia – Etohum Fonu Kazanan Girişimlerin Son Durumu

Bu yıl E-tohum'un girişimciler için duyurduğu iki yatırım fonunda biri olan Nokia-Etohum Fonu için seçilen girişimler kısa süre önce açıklanmıştı. Kazanan girişimlerin resmi bülten ile de duyurulmasının ardından bu girişimlerin son durumunu da ele alarak konuyu paylaşalım istedik.

Bu fonda desteklenecek girişimlerin mobile dönük olması önem taşıyordu. Bu bakışla Alışveriş Robotu, Animalwars ve Gamester Nokia-Etohum Fonu'ndan faydalanmaya hak kazandı. Ovi desteği, eğitim, teknolojik ve şirketleşme yolunda girişim başına 20.000 TL ayıran Nokia, bu şekilde girişimcilere destek olan sanırım ilk marka olma özelliğini taşıyor.

Nokia - Etohum fonu kazanan girişimlerin son durumunu ekip üyelerinden aldığımız bilgilerle aktarıyoruz.

Animal Wars

Mobili hedefleyen bir RPG(çok kullanıcılı rol yapma oyunu) girişimi olan Animalwars'da, büyüttükleri hayvanlarla çeşitli maceralara giriyorsunuz. KaKare İnteraktif'in ilk multiplayer online oyununda şu an temel bölümler çalışır durumda ve beta test için hazırlanıyor. Ekipten aldığımız bilgiye göre  farklı platormlar ve çözünürlüklerde daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmek için oyunun iyileştirme çalışmaları devam ediyor ve oyunu 2011'in bahar aylarında öncelikle Nokia OviStore'da ardından AppStore ve Android Market'te yayınlamayı planlanıyor.

Ekibin etkileşimi arttırmak için mobil uygulamaların yanında mobil ve masaüstü tarayıcılara yönelik çalıştığını da öğrendik. Animalwars'un takip eden açılımları ise yine mobil sosyal oyun üzerine konum tabanlı teknolojileri içerecekmiş. Animalwars'ın ilk ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz.

Alışveriş Robotu

Online fiyat karşılaştırma pazarında fiziksel mağazaları ekleyerek farklılaşan Alışveriş Robotu, şu anda 2 kurucusu ile projeyi geliştirmeye devam ediyor. Desteklenen projeler arasında Ovi Store'a mobil uygulamasını gönderen tek  girişim olan Alışveriş Robotu, neredeyse tüm arama ve karşılaştırma özelliklerini mobil uygulamasında da sunuyor.

Ovi Store'da yer aldığı 1.5 ay gibi bir sürede 15.000 kez indirilen Alışveriş Robotu uygulamasının bir kaç hafta içinde yeni sürümü ile Ovi Store'da olacağını da yaptığımız görüşmede öğrendim. Dilerseniz aşağıda ekran görüntülerini paylaştığımız uygulamayı Ovi Store'dan indirebilirsiniz.

Gamester

Türkiye'de sosyal oyun odaklı ilk şirketlerden biri olan Gamester, şu anda Townster'a odaklanmış durumda. Facebook'ta iyi bir çizgi yakalayan Townster, geliştirilmesi devam eden mobil uygulaması ile de her ortamda etkileşimi arttırmayı hedefliyor. Symbian üzerine geliştirilen ve bir kaç ay içinde yayınlanmasını beklediğimiz mobil uygulama, Townster'ın temel yönetim özelliklerini kapsayacakmış.

Sanal para ekonomisinden iyi bir pay çıkarabilecek Gamester'ın, zamanla tablet cihazlarda etkili olması mümkün olabilir.

Henüz küçük ekiplerle yoluna devam eden bu girişimlere(ve diğer Ethoum 40 girişimlerine) başarılar diliyor, projelere dair geri dönüşlerinizi kendileriyle paylaşmanızı umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.