The Social Network 4 Dalda Altın Küre Ödülünün Sahibi Oldu!

The Social Network 4 Dalda Altın Küre Ödülünün Sahibi Oldu!

Başlığı yazarken kendimi bir anda sinema blogu yazıyormuş gibi hissettim. İzlemeyenler genel izlenim olarak karşı çıkacaktır ancak The Social Network, internet girişimcileri için nitelikli bir film olarak hafızalarımızda kaldı.

Filmde Facebook'un kuruluş öyküsü ve Mark Zuckerberg'in hayatının başarısını kurarken başından geçenler anlatılıyordu. Özellikle internet girişimcileri için aydınlatıcı bir film olduğunu düşünüyorum, malesef bu tip hikayelere ulaşmak kolay olmuyor.

Haberimize dönecek olursak The Social Network, En iyi Film dahil 4 dalda Altın Küre ödülü kazandı ve Oscar ödüllerinde başarılı sonuçlar alabileceğini ispatladı. Film ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik dallarında da ödülün sahibi oldu.

Hatırlayacağınız gibi Mark Zuckerberg, Times dergisi tarafından yılın adamı seçilmişti. Bu seçimde Mark'ın yaptıklarını milyonlara aktaran filmin de katkısı bulunuyor. Toplamda 6 dalda Altın Küre'ye aday olan film, En İyi Erkek Oyuncu ile En İyi Yardımcı Oyuncu ödüllerini kaybetmiş ki rakiplerine (Christian Bale, Colin Firth) bakıldığında pek şanslarının olduğunu söylemek mümkün değil.

Mark Zuckerberg'in filmde bir çok olayın çarptırıldığını söylemesine rağmen, ödül kazanan filmin senaristi Aaron Sorkin ile filmin yapımcısı Scott Rudin kendisine teşekkürler etmeyi unutmamışlar. Film gişede büyük başarı kazanamasa da eleştirmenlerden iyi yorumlar almıştı.

Filmi izlemeyenler için şunu söyleyebilirim ki Webrazzi'de yer verdiğimiz konulara ilgiliyseniz, ki burada olduğunuza göre ilgilisiniz, seyredilmesini tavsiye ettiğimiz 2 filmden biridir The Social Network. Diğeri mi? Tabi ki Pirates Of The Silicon Valley :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.