MUBI 2.4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Türk girişimci Efe Çakarel tarafından kurulan online sinema platformu MUBI, melek yatırımcılardan 2.4 milyon dolar yatırım aldı. Bu sevindirici haber üzerine Efe Bey’le görüştüm.

Efe Bey açıklamasında; MUBI’yi PlayStation platformuna taşımalarının ardından hızlı bir büyüme katettiklerini ve geçtiğimiz 6 hafta içerisinde 700,000 yeni kullanıcı kazandıklarını belirtti. Son kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan MUBI’ye dakikada 10 yeni üyenin geldiğini belirten Çakarel, bu hızlı büyümeye yakışır bir plan ve ekip ile devam edebilmek için sermaye arttırımına karar verdiklerini ve 2.4 milyon dolarlık melek yatırım aldıklarını ekledi.

2.4 milyon dolarlık yatırım, Silikon Vadisi’nin önemli melek yatırımcılarından Aydın Şenkut, Bart Decrem, Georges Harik, Joel Peterson, Eduardo Costantini ve Jose Marin tarafından gerçekleştirildi.

Bilmeyenler için MUBI’den kısaca bahsetmem gerekirse, 145 anlaşma ile 3.000’den fazla filmin gösterim hakkını elinde bulunduran online sinema platformu olarak 177 ülkeye hizmet veriyor. Dünya sinemasının en seçkin örneklerini bulabileceğiniz, izlediğiniz filmler hakkında yorum yapabileceğiniz ve bunu sosyal ortamlarda paylaşabileceğiniz bir altyapıya sahip. MUBI, son yükselişini, Sony ile yaptığı anlaşma ile sağladı. Bu anlaşma ile Playstation kullanıcıları MUBI uygulamasına kavuşarak, bu filmleri televizyonlarından da izleme olanağına eriştiler.

Geçtiğimiz Haziran ayında Efe Bey’le MUBI üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirmiştim. Kendisini ve MUBI’yi daha yakından tanımak isterseniz röportaja buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.