E-Posta Adresini Merak Ettiğiniz Birisi Var Mı? – Quora’dan Hemen Doğrulayın!

E-Posta Adresini Merak Ettiğiniz Birisi Var Mı? – Quora’dan Hemen Doğrulayın!

Dönem dönem herkesin ulaşmak istediği ama e-posta adresini bilmediği birileri olmuştur. Hatta e-posta adresi olabileceğini düşündüğünüz çeşitli varyasyonları büyük olasılıkla denemişsinizdir...

Mesela dünyada inanıyorum ki birçok girişim sahibi Techcrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın e-posta adresini bulmak için uğraşmıştır. @techcrunch.com uzantılı bilimum adresler de bu süreçte denenmiştir.

Ya da belki Mashable'ın kurucusu Pete Cashmore'un kullandığı, çeşitli servislere kayıt yaptırdığı adresini merak ediyorsunuzdur.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in e-posta adresini öğrenmek isteyen kaç kişinin olduğunu sormuyorum bile...

Her sorumuza cevap bulmamıza yardımcı olan Quora bu konuda da aslında bulunmaz bir nimet. Nasıl mı? Şöyle anlatayım...

quora-ile-eposta-adreslerini-tahmin-edin

Quora'nın giriş ekranında çok basit bir özellik var. Girmiş olduğunuz e-posta adresi eğer sistemde kayıtlıysa hemen size ilgili kullanıcının profil resmi ve tam ismi gösteriliyor.

Servisin bu özelliğini kullanarak bahsettiğim e-posta adresi bulma, daha doğrusu doğrulama işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Yapılması gereken sadece adını soyadını bildiğiniz kişinin olası e-posta kombinasyonlarını denemek ve Quora kullanıcısı olmasını dilemek.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter kurucusu Evan Williams, Techcrunch kurucusu Michael Arrington, ReadWriteWeb kurucusu Richard MacManus, Gigaom kurucusu Om Malik, sosyal medyanın popüler ismi Robert Scoble gibi birçok isim şu anda Quora kullanıcısı durumunda ve hepsinin de e-posta adresini Quora son derece güzel şekilde bize doğruladı.

Quora'nın bence bu sistemi hızlıca değiştirmesi gerekiyor. Sonuçta deneme yanılma yöntemiyle hatta basit bir kodla burada sonsuz sorgu yapmak mümkün. Eğer bu uygulama kötü niyetle kullanılırsa, bu sayede birçok kişinin e-posta adresi ve profil resmiyle birlikte rahatlıkla bir veritabanı oluşturulabilir. Veritabanı yapılmasa bile, bu tür bir e-posta doğrulama mekanizmasına ne gerek var ki?...

Dilerseniz siz de e-posta kombinasyonlarından hangi hesabı kullandığını merak ettiğiniz kişileri hızlıca Quora'dan kontrol edebilirsiniz. E-posta adresini bulmak değil ama bir tür e-posta adresi doğrulama servisi olarak Quora şu an için bulunmaz nimet.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.