eBay Almanya'nın En Büyük Özel Alışveriş Kulübü brands4friends'i 200 Milyon Dolara Satın Aldı

eBay Almanya'nın En Büyük Özel Alışveriş Kulübü brands4friends'i 200 Milyon Dolara Satın Aldı

Almanya'nın en büyük özel alışveriş kulübü brands4friends dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden eBay tarafından 150 milyon euro, yaklaşık 200 milyon dolara satın alındı. Satın alma ile eBay, brands4friends'in İngiltere'de hizmet veren SecretSales.com ve Japonya'da hizmet veren brands4friends.jp'daki hisselerine de sahip oldu.

Yatırımcıları arasında Holtzbrinck Ventures, Oliver Jung, Lukasz Gadowski, Ehssan Dariani, Kolja Hebenstreit gibi isimler bulunan brands4friends'in bu haberinin ilgimizi çekmesinin bir sebebi de yatırımcıları ile Markafoni'nin ilişkisi.

Trayas adıyla Klaus Hommels ve Oliver Jung tarafından kurulan yatırım şirketi sadece özel alışveriş kulüplerine yatırım yapıyor ve hali hazırda Markafoni de bu yatırımlardan bir tanesi.

Aynı şekilde yine Klaus Hommels ve Oliver Jung'un kurdukları Group Buying Global AG de sadece grup alışveriş girişimlerine yatırım yapıyor ve DailyDeal ile birlikte Grupfoni gibi farklı birçok uluslararası marka da bu grubun şemsiyesi altında.

Buradan yola çıktığımızda eBay'in Oliver Jung'un da %9 kadar hissesi olduğu söylenen brands4friends'i satın almış olması bizim için normalden fazla ilgi çekici oluyor.

eBay şu an için sadece Almanya, İngiltere, Japonya'da hizmet vermekte olan brands4friends'in ölçeğini büyütüp Oliver Jung'la olan samimiyeti ile global gücünü biraz daha artırmayı düşünürse o zaman eski eBay yöneticisi Sina Afra'nın kurucu ortağı ve CEO'su olduğu Markafoni'yle ilgili de gelişmeler duymamız olasıdır.

Henüz sadece ihtimaller dahilinde bir senaryo seviyesinde kalsa da, eBay'in bu atağının özel alışveriş kulüplerinden sonra grup alışverişe de geçmesi söz konusu olursa o zaman senaryolar DailyDeal dolayısıyla Grupfoni özelinde de geliştirilebilir.

Biraz fazla beyin fırtınası oldu belki ama ana hatlarıyla eBay'in brands4friends yatırımını bu şekilde görmek sektörü değerlendirmek için daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim.

GÜNCELLEME: Söz konusu satın almada brands4friends'in finansal danışmanı olarak rol alan Corporate Finance Partners (CF Partners) aynı zamanda bir süre önce haberlerini verdiğimiz Tasit.com ve eCift yatırımlarını gerçekleştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.