AlaMarka besincicadde’yi Satın Alarak Sektöre Hızlı Giriş Yaptı

AlaMarka besincicadde’yi Satın Alarak Sektöre Hızlı Giriş Yaptı

Dünyaca ünlü markaları internete taşıma fikri üzerine kurulmuş lüks özel alışveriş şirkti AlaMarka, bugün besincicadde.com'u satın aldığını açıkladı. Temmuz ayından itibaren faaliyet gösteren AlaMarka 150 bin üyeye ulaşmış durumda, birleşme tamamlandığında ise  beşinci cadde'nin 75 bin üyesini daha bünyesine katmış olacak.

AlaMarka'yı kısaca anlatacak olursak, özel alışveriş konseptini ikiye ayırdığını söyleyebiliriz. Kampanya bölümüne şu anda hemen üye olabiliyor (daha sonrasında davetiyeli olabilir) ve klasik özel alışveriş konseptiyle alışveriş yapabiliyorsunuz. Butique bölümüne ise sadece davetiyeli kullanıcılar üye olabilir ve içeride lüks ürünlerin yanısıra araba, helikopter hatta jet kiralamak gibi uçuk diyebileceğimiz kampanyalar yer alıyor.

Kalabalık kurucu listesi arasında Ernst & Young'da şirket birleşmeleri danışmanı olarak çalışan Özgür Aksoy ile 12 yıl Boyner Holding'de çalışan Necip Uludağ dikkat çekiyor. Alamarka, InvestCo'nun sahibi olduğu Verusa Girişim Sermayesi A.Ş'den yatırım alarak hayata geçirilmiş.

Bir yıl içinde 750 bin üyeye çıkmayı hedefleyen özel alışveriş sitesi, Butique tarafındaki özel ürün ve hizmetleriyle fark yaratmaya çalışacak. AlaMarka'nın satın aldığı Beşincicadde ise daha çok kadınlara yönelik ürünler satan bir özel alışveriş sitesiydi. AlaMarka'nın Beşincicadde satın almasının ardından yine bu şekilde nispeten küçük ve daha özel alanlarda hizmet sunan siteleri satın alarak büyüme yakalaması muhtemel görünüyor.

Bütün dikkatler grup alışveriş sitelerine yönelmişken özel alışveriş alanında yeni oyuncuların pazarda yerini alması ve bu gibi satın almalarla güçlenmesinin Türk interneti açısından çok değerli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.