Infografik: Hocam.com İstatistikleri

İnfografik serimize Hocam.com ile devam ediyoruz. Hocam.com tarafından bizimle paylaşılan infografik, üniversite öğrencilerine özel sosyal ağ hakkında detaylı istatistikler sunuyor. Hocam.com'ın toplam üye sayısı 320 bin, aktif üye sayısı ise 243 bin olarak belirtilmiş. Editör onayı ile günlük olarak belirli sayıda yeni üye alınan sosyal ağda 94000 onay bekleyen üye bulunuyor.

Üniversitelere yönelik sosyal ağda kullanıcılar hergün 1500 yeni fotoğraf yüklüyor ve günde ortalama 40000 mesaj gönderiliyormuş. 5000 grubun bulunduğu sitede, 2010'da onaylanmış 762 etkinlik düzenlenmiş ve bu etkinliklere 20558 kişi katılım göstermiş.

İllere göre üye sayılarında Ankara başı çekerken, üniversite bazında ise 35 binden fazla üyeyle ODTÜ ilk sırada yer alıyor. Trafik sayılarında ise günlük 52000 tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilen servis, ayda 45 milyon sayfa gösterimi yapıyor.

Projelendirmesi Medyaguru'dan İhsan Dişkan'a ait olan infografiği bizimle paylaştığı için Hocam.com Kurucusu Cumhur Onat'a teşekkür ediyoruz.

Dip not olarak, Hocam.com'a, geçen yıl MyNet Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli'nin ortak olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.