Geliştirilmesine Devam Edilen Diaspora'dan Haber Var

Geliştirilmesine Devam Edilen Diaspora'dan Haber Var

DiasporaFacebook'un gizlilik şartlarından memnun olmayanların desteklediği açık kaynaklı sosyal ağ projesi Diaspora, alfa sürümü için kullanıcı almaya başladı. Yapılan geliştirmelerle beraber Diaspora blog'undan yapılan çağrı üzerine ilk geri bildirimler gelmeye başladı.

Mark Zuckerberg‘in de bağışta bulunduğu Diaspora önce Kickstarter destekçileri olmak üzere üyelik taleplerini karşılayacak. Performans ve temel özellikler üzerine çalışmaların devam ettiği projede, güvenlik konusuna büyük önem veriliyor ve destek aranıyor.

3.parti uygulamalara ve API verileceğini dile getiren Diaspora ekibi, sosyal medya için farklı platformları desteklemenin önemli olduğunu da dile getirmiş. Ekip servise yeni özelliklerin eklenmesini kolaylaştırmak ve kendini daha kolay ifade etmek istiyor.

Diaspora'yı alfa sürümünde deneyenler içerisinin ıssız olduğunu ve yeni birilerini bulmanın zor olduğunu söylüyor, hatta hayal kırıklığı olduğuna dair yorumlar yapılıyor. Ancak burada dikkatlerden kaçan, Diaspora'nın güvenlik gibi çok önemli bir konuya öncelik vermekte olduğu. Projenin kurucuları da 5 ay gibi bir sürede sıfırdan bu noktaya geldiklerini dile getirirken henüz işin başında olduklarını ve geliştirilecek çok şey olduğunu kabul ediyor.

Gelişmesinin önünde bir engel bulunmayan Diaspora için duyulacak tek kaygı projenin devamı için yeterli yardımı toplayıp toplamayacağı olabilir. Henüz reklam barındırmayan proje ilerisi için de ticari bir potansiyel vaad etmiyor.

Şu anda basit güncellemelerin yapılabildiği servise ilk fırsatta giriş yapıp yorumlarımızı paylaşmayı umuyoruz. İlk görüntüleri daha önce paylaşılan servisin son ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.