Android MarketAndroid uygulamalarının resmi marketi Android Market 100,000 uygulama barajını aştı.  Twitter'da  paylaşılan haber, yükselişi devam eden Android için önemli bir kilometre taşı oldu.

App Store ile karşılaştırıldığında daha yavaş bir büyüme gösteren Android Market, yaklaşık 2 yıl önce 22 Ekim 2008'de açılmıştı. App Store daha hızlı bir büyümenin yanında uygulama sayısı açısından da Android Market'in önünde.

Steve Jobs'un Ekim ayı başında 250.000 uygulamayı aştığını paylaştığı App Store, istatistiklere göre 300.000 uygulamayı zorluyor. Bu verilere göre App Store'a günde 417 uygulama eklenirken, Android Store'a günde 294 yeni uygulama ekleniyor.

Androidli cihazların yükselişi ve uygulama geliştiricilerin Android'den umutlu olması, App Store ile aradaki farkı kapatabilir. Ancak tüm bu olumlu istatistikler Android Market'in App Store karşısında galip geleceğini garanti etmiyor.

App Store'un iPad ile yakaladığı çıkış, uygulama tarafında App Store'u yükseltmeye devam ediyor. Uygulama kalitesi açısından Steve Jobs'un bizzat üzerinde durduğu App Store için muhtemelen tek olumsuz konu Adobe ile yaşanan sorunlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.