Wordpress iOS Uygulaması Güncellendi

WordPress iOSWordpress, iPhone ve iPad için olan uygulamasını 2.6 sürümüne güncellediğini duyurdu. Daha önce iPad için bir güncelleme yapılan Wordpress'in iOS uygulaması, önemli yenilikler taşıyor.

Yeni sürümde video kaydetmek, uygulama içinde izlemek ve yazılara video eklemek mümkün. Bu yeniliğin 5MP kamerasıyla HD video kaydı yapabilen iPhone 4 sahibi blog yazarlarını sevindireceğini söylemek hiç de yanlış olmaz.

Wordpress for iOS 2.6'da gelen bir diğer özellik ise otomatik yazı kayıt özelliği. Bu özellik ile mobil cihazınızdan bir blog yazısı yazarken olası kayıplar engellenmiş olacak. Blog yazılarının kaybolmasına karşın cihaz üzerine taslak kayıt özelliği de yapılan geliştirmeler arasında. Bu yenilik için Apple'ın yeniliklerinde Core Data teknolojisinden faydalanılmış. Bunun dışında yeni blog eklemek ve uygulamanın kurulumu da kolaylaştırılmış. 

Multimedya yönetiminde ise içeriklere ait ek bilgiler ile kullanım zenginleştirilmiş. Ancak uygulama da yazı içeriği html olarak gösterildiği için yazıya eklediğiniz resmin, nereye hizalandığı ve nasıl görüneceğini tam olarak kestiremiyorsunuz. Bu yüzden sanırım şimdilik en iyi seçenek, aklınızdaki yazıyı iPhone veya iPad'inizden yazdıktan sonra bir bilgisayarda son düzenlemeleri yaptıktan sonra yayınlamak olacaktır.

Wordpress for iOS 2.6'da ayrıca bir çok küçük hata kapatılmış ve performans kayıpları en aza indirilmiş. Uygulamayı denemek isteyenler hemen AppStore'a uğrayabilirler. WordpressiOS ekibinin her zaman geri bildirim beklediğini de son olarak belirtelim. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.