Techcrunch Disrupt'ın Kazananı Görsel ve Sesli Bilgi Kaynağı Qwiki

Techcrunch Disrupt'ın Kazananı Görsel ve Sesli Bilgi Kaynağı Qwiki

Qwiki TechCrunch DisruptTechCrunch Disrupt'ın girişim yarışmasının kazananı belli oldu. 27 girişim arasından sona kalan 7 finalistin birincisi Qwiki adlı yenilikçi bir servis.

Qwiki sesli olarak aldığı arama sorgularına görsel öğelerle destekleyerek sesli olarak cevap veriyor. Örnek verecek olursak "Albert Einstein kimdir?" diye bir soru sorduğumuzda, Qwiki farklı kaynaklardan derlediği bilgilerle Albert Einstein'ın kim olduğunu sesli olarak anlatırken ekranda kişiyi resim ve videolarla da anlatacak. Bilgiye erişimde yeni ve değerli bir servis olarak görülen Qwiki kaynak olarak Wikipedia temelli hareket edecek olsa da diğer kaynaklar ve gerektiğinde sosyal ağlardan da faydalanabiliyor.

Qwiki'inin bir sesli arama motoru olmadığını dile getiren ekip,  geliştirdikleri teknolojiyi değerli görüyor ve çeşitli fırsatlar yaratacağına inanıyor. Qwiki'nin örneklerine bakıldığında bahsedildiği gibi bir arama motoru olmaktan ziyade görsel ve sesli bir ansiklopedi niteliğinde olacağı anlaşılıyor.

Qwiki TechCrunch Disrupt Örnek

Apple'ın 80'lerin sonunda tasarladığı Knowledge Navigator'a benzetilen Qwiki, yarışma sonucunda 50.000 dolar ödül kazandı. Ancak asıl ödül daha yarışma sonuçlanmadan aldığı 1,5 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.