Groupon'un Büyüme Stratejisi

İnternet dünyasının en fazla dikkat çeken girişimlerinden biri olan Groupon, bugüne kadar 173 milyon dolar yatırım aldı ve hızlı büyüme stratejisi ülkemize kadar ulaştı. Girişimciler için etkin bir kaynak olan INC, 2. yılını doldurmaya yaklaşan Groupon'un büyüme stratejisini ve yaptığı satın almaları bir araya toplamış.

Chicago'da fırsat sunmaya başlayan Groupon'un şimdiye kadar ilham verdiği 50'ye yakın ülke haritada kırmızı işaretlerle gösteriliyor. Yeşil alanlar ise Groupon'un eriştiği bölgeler.

Avrupa

Mayıs ayında Almanya merkezli CityDeal.de'yi satın alan Groupon, bu satın alma ile çalışan sayısını 300'den 900'e çıkarmış. İngiltere, Almanya ve Fransa'nın dahil olduğu 16 ülkede hizmet veren CityDeal hatırlanacağı üzere Türkiye'ye de giriş yapmıştı.

Rusya

DST grubundan aldığı yatırımlarla güçlenen şirket, Rusya'da Darberry.ru adıyla bir faaliyet gösteriyor. Moskova merkezli çalışan Darberry, Rusya'da 7 şehirde 180.000 aboneye ulaşıyor. Groupon'un bu bölgedeki gelecek hedefi olarak ise Ukrayna gösteriliyor.

Japonya

Tokyo merkezli Qpod.jp adlı örneğine 10 milyon dolar yatıran Groupon, bu girişim üzerinden Japonya'da da faaliyet gösteriyor.

Latin Amerika

Groupon'un kendi bünyesine kattığı ClanDescuento da Şili'de faaliyet gösteren bir Groupon örneği idi. Groupon kurucusu Andrew Mason Şili çıkarmasını global büyümelerinde önemli bir adım olarak görüyor.

Hindistan

Groupon dünyanın en kalabalık 2. ülkesi olan Hindistan'a henüz girmiş değil ancak Taggle adlı günlük indirim sitesi ile giriş yapması bekleniyor. Bu girişimin yolunu açacak olan ise Taggle'da hissesi bulunan ve Groupon'un ana yatırımcılarından olan Battery Ventures.

Çin

Groupon için en can alıcı ülke ise Çin. Uzakdoğu'ya Japonya ile ulaşan dünya devi Çin'e henüz bir yatırım yapmış değil. Ancak birebir taklidi olan Groupon.cn başta olmak üzere binlerce örneği kendisini bekliyor. :)

Son olarak Groupon'un Techcruch 50'nin 2008 finalistlerinden Mob.ly adlı mobil uygulama ve servisler geliştiren şirketi satın aldığını ekleyelim ve mobil kupon vb. yeniliklerle operasyonel anlamda daha rahat bir yapıya kavuşacabileceğini, kısacası şirketin önümüzdeki dönemde daha hızlı büyüyeceğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.