Twitter'da Takipçi Edinmek İçin Para Öder Misiniz?

Twitter'da Takipçi Edinmek İçin Para Öder Misiniz?

Son günlerde raporlama altyapısı üzerinde çalıştığı konuşulan Twitter, gelen duyumlara göre şimdi de profiller üzerinden reklamcılığa başlıyor.

Twitter'ın iş modelini geliştirmek adına yaptığı bu çıkış, "who to follow" modelinde çalışacak ve bir kaç alanda servise abone olan profilleri takip edilmesi için önerecek. Markalar ve ünlülerin Twitter'da daha büyük kitlelere ulaşması için planlanan bu servisin çıkışı, Peter Kafka'nın duyumlarına göre oldukça yakın.

Yeni bir reklam modeli olarak adlandırılabilecek uygulama Facebook Pages için kullanılan algoritma gibi mümkün olduğunca kişiye özel içerikler sunacak.

100.000 dolardan başladığı söylenen Promoted Tweets modelinin etkisi şimdilik net olarak ölçümlenemese de "Promoted Accounts" adını alabilecek yeni modelin, Twitter içinde etkileşimi arttıracağı tahmin ediliyor. Servisin kazanılan takipçi başına ücretlendirileceği söyleniyor ancak detaylar net olmadığı için markaların bu modele nasıl bir tepki vereceği bilinmiyor.

Jason Calacanis'in bu tarz bir servis için ortaya attığı bir teklifi hatırlatan yenilik, "Twitter'da Takipçi Edinmek İçin Para Öder misiniz?" sorusunu akıllara getiriyor.

Görsel kaynak: Monkeyworks

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.