Facebook'un Cep Telefonu Bilmecesi

Hafta sonları teknoloji dünyasında genellikle sakin geçer. Fakat dün öyle olmadı. TechCrunch'ta yayınlanan bir haber gündeme bomba gibi düştü. TechCrunch haberinde Facebook'un gizlice bir cep telefonu üzerinde çalıştığını okurlarına duyuruyordu. Konuya yakın bir kaynaktan alındığı söylenen habere göre Facebook'un bu çok gizli cep telefonu projesinde Facebook'un iPhone uygulamasının geliştiricisi Joe Hewitt ve Google'ın Chrome işletim sistemi eski yöneticilerinden Matthew Papakipos görev alıyordu.

Daha önce Google'ın telefonunu da henüz ortada yokken haber yapan TechCrunch'ın yakaladığı bu iddia kısa sürede sosyal medyada kulaktan kulağa yayıldı ve pek çok haber sitesinde ve blog'unda haber oldu. Daha sonra bu konuyu ciddiye alan yayınlardan Business Insider bir de Silikon Vadisi kaynaklı, Facebook telefonunun Google'ın Android işletim sistemi tabanlı olduğunun "kesin" olduğunu söyleyince iş daha da ciddiye bindi.

Kısa sürede sakin bir Pazar gününü hareketlendiren haber Facebook'a da fazla mesai yaptırdı ve birkaç saat içerisinde firmadan resmi açıklama geldi. Facebook adına Mashable'a açıklama yapan Jaime Schopflin; TechCrunch'ta yayınlanan haberin doğru olmadığını, Facebook'un bir telefon üzerinde çalışmadığını söyledi. Facebook'un amacının cep telefonu yapmak değil, cep telefonlarını ve uygulamalarını daha sosyal hale getirmek olduğunu söyleyen Schopflin, haberde adı geçen çalışanların Facebook uygulamalarını akıllı telefonlarla daha entegre hale getirmeye yönelik çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Resmi açıklamaya göre ortada bir Facebook telefonu yok ama haber ilk ortaya atıldığından beri çok kişi bu konuya kafa yordu ve konuyla ilgili yorum yapan pek çok kişi Facebook'un kendi telefonunu geliştirmesinin çok mantıklı olduğu sonucuna vardı. Belki şimdiye kadar Facebook'un aklında kendi cep telefonunu üretmek yoktu ama bu yorumlardan sonra düşünmeye başlaması sürpriz olmaz…

Bu sırada haberin ilk kaynağı olan TechCrunch yapılan resmi açıklamadan tatmin olmuşa benzemiyor. Facebook'un haberi yalanlaması üzerine TechCrunch hazırladığı ikinci bir yazıda Google'ın, Microsoft'un ve hatta Apple'ın bile benzer haberlerini başlarda yalanladığını ve Facebook'un da aynı yolu izlemekte olduğunu söyledi.

Yani TechCrunch iddiasında ısrarcı. Facebook'un da en azından yakın zamanda açıklamasını değiştirmesi mümkün görünmüyor. Bu durumda bu konuyla ilgili daha pek çok dedikodu duyacağız gibi görünüyor...

Sizce Facebook cep telefonu işine girmeli mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.