RIM, İkinci Çeyrekte Blackberry Satışlarını %45 Artırdı

BlackBerry TorchBlackBerry'nin üreticisi RIM, 28 Ağustos'ta sona eren 2010 Mali Yılı İkinci Çeyreği sonunda 12 milyondan fazla BlackBerry akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Böylece RIM'in toplam cihaz sevkiyatını 115 milyona ulaşmış oldu.

RIM, geçen yılın aynı çeyreğine göre cihaz sevkiyatını % 45 artırarak 12 milyondan fazla cihaz sevkiyatı gerçekleştirdiğini paylaştığı açıklamada, bu çeyrekte 4,5 milyon yeni net kullanıcı kazandığını da belirtiyor. Ayrıca bu artışla RIM’in toplam BlackBerry kullanıcı sayısı da 50 milyona ulaşıyor.

Blackberry son dönemde dokunmatik ekran ile BlackBerry klavyesini bir arada sunan ilk telefonu BlackBerry Torch ile birlikte BlackBerry OS 6'yı tanıtmış ve uygulama marketini de AppWorld 2.0 olarak güncellemişti. 27 Kasım’da sona erecek üçüncü çeyrek için RIM'in ulaşmayı öngördüğü yeni kullanıcı sayısı 5 – 5.4 milyon arası ve hedeflediği akıllı telefon sevkiyatı ise 13.8 – 14.4 milyon arasında.

Nokia World'de açıklanan bilgilere göre günlük 260.000 akıllı telefon sevkiyatı yapan Nokia ile Eric Schmidt'in Android'li telefonlar için verdiği günlük 200.000 rakamlarının yanında Apple'ın da günde 80.000 gibi bir sevkiyat yaptığı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.