Özellikle akıllı telefon penetrasyonunun artışı bu alandaki teknolojilerin daha hızlı geliştirilmesine neden oluyor. Her boyutta en önemli konu olan enerji problemi için ise mobil cihazlara özel çözümler geliştiriliyor. Merakla beklenen kablosuz şarj terminalleri için çalışan Fujitsu da çalışmalarını ileri bir safhaya ulaştırdığını duyurdu.

Manyetik rezonans ile mobil cihazları kablo karmaşasından kurtaracak teknoloji üzerinde çalışan Japon marka, 2012 yılında ilk ürünleri piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Osaka'da düzenlenecek olan IEICE konferansında ayrıntıların paylaşılacağı teknoloji için Fujitsu, manyetik rezonans üzerine yaptıkları çalışmaların daha hızlı sonuç vermesi ile önceki denemelere göre 150 kat daha hızlı işlem yapılabildiğini açıklıyor. Cihazlar arası enerji akışının ise %85 oranında verimlilik gösterdiği ifade ediliyor.

Fujitsu'nun 2006 yılında manyetik rezonans üzerine başlattığı çalışmalar sürerken kablosuz enerji terminalleri için bir standart oluşturulması bekleniyor. Bu konuda PureEnergy'nin sunduğu bazı ürünler ise usb/mikro usb aparatları ile kablosuz şarj deneyimini yaşatıyor. Son bilgilere göre bu yıl 3 milyon adetlik kablosuz şarj alan elektronik cihaz pazarı, 3 yıl içerisinde %70 artarak yıllık 235 milyon adete ulaşacak.

Bu ürünlerin kolaylık sunacağı ve zaman kazandıracağına şüphe yok ancak indüksiyon, radyo dalgası ya da rezonans gibi 3 farklı şekilde de manyetik alanı kullananan kablosuz teknolojiler sağlık açısından da tartışma yaratıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.