Facebakers.com İle Derinlemesine Facebook İstatistikleri

Facebakers.com İle Derinlemesine Facebook İstatistikleri

Facebook ile ilgili detaylı istatistiklere ulaşabileceğiniz Facebakers.com'dan sizin için Türkiye'ye özel bazı veriler topladık. Tamamı herkese açık olan bu verileri kendiniz de site üzerinden inceleyebilirsiniz tabi ki. Ancak burada paylaştıklarımızdan fazlasını Kasım ayında Facebakers.com'un kurucu ortaklarından Jan Rezab'dan dinleme şansınız da bulunuyor. ;)

Aslında bu konudaki açıklamalarımızı önümüzdeki günlerde yapacaktık ama şimdi Facebakers'la ilgili bir yazı yazarken paylaşmamak olmaz diye düşündüm.

3 Kasım'da gerçekleşecek Webrazzi Summit'in önümüzdeki günlerde büyük bölümünü açıklayacağımız konuşmacılarından birisi de Facebakers.com'un kurucu ortağı Jan Rezab. Jan, hem dünya hem de Türkiye özelinde detaylı istatistikler paylaşacak ve markaların Facebook kullanımı hakkında harika bir sunum gerçekleştirecek. Webrazzi Summit konuşmacıları ile ilgili detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağız ama şimdi bu haber öncesinde bu bilgiyi vermemek olmazdı. :)

Facebakers.com'dan derlediğimiz değerli istatistiklerin detaylarına geçmeden önce Webrazzi Summit'e %40 indirimle hemen kaydınızı yapabileceğinizi paylaşmış olayım.

Konumuza dönecek ve Facebakers.com'un Facebook istatistiklerinin derinlerine bakacak olursak;

Facebakers.com'a göre şu anda Facebook'ta 23.833.140 Türk kullanıcı bulunuyor. Bu kullanıcıların 14.623.380'i erkek ve 8.171.240'ı kadın. Yani %64 erkek, %36 kadın kullanıcı bulunuyor. Burada toplama çıkarma yaptığınızda farklı rakamlar çıkabilir. Bu bazı kullanıcıların cinsiyetlerini açık olarak paylaşmamalarından kaynaklanabiliyor.

Türk kullanıcı sayısının özellikle son 3 aydaki artışı dikkat çeker boyutta. Aşağıda Facebakers.com tarafından sunulmuş olan grafiği artışı izlemek için inceleyebilirsiniz. Haziran ayı başında okulların kapanmasının mı etkisidir bilemem ama artışın ivmelendiği rahatlıkla görülebiliyor.

Facebook'taki Türk kullanıcıların yaş dağılımları da yine Facebakers.com tarafından grafikle paylaşılıyor. Buna göre Facebook'taki Türk kullanıcılar arasında şu anda en büyük yoğunluk %34 ile 18-24 yaş aralığında. Bu segmenti %30 ile 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar takip ediyor.

Yaş dağılımına ait grafiği de aşağıda incelemeniz için paylaşıyoruz.

Buna ek olarak yaşlara göre son 1, 2 ve 3 aylık artış grafiğini de aşağıda inceleyebilirsiniz. Son dönemlerde benim de sürekli dile getirdiğim 35 yaş üstü kesimin Facebook'a ilgisinin artması gerçeği burada da kendisini gösteriyor. Hatta 65 yaş üstü segmentte ciddi bir artış olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Facebakers.com bu bilgilerin yanında Facebook sayfaları bazında markaları da listeliyor. Bu konuda da bizden de destek isteyen şirkete önümüzdeki dönemlerde Türk markaları daha iyi ölçebilmeleri için bilgi gönderiyor olacağız. Şu anda şirketin kendi imkanları ile belirlediği markalara bakacak olursak; Nike Football Türkiye, Starbucks Türkiye, ekşi sözlük, Avon Türkiye, Onur Air, GittiGidiyor, Ülker, Rocco, Turkish Airlines, Mavi Jeans en çok beğeneni olan sayfalar olarak listede başı çekiyor.

Bu ve bunun gibi birçok detaylı istatistiğe Facebakers.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca özellikle Türkiye'den markaların Facebook sayfalarının istatistiklerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yazımın başında belirttiğim gibi Facebakers.com kurucu ortağı Jan Rezab 3 Kasım'da Webrazzi Summit'e konuşmacı olarak katılıyor. Hem bize özel çok daha detaylı istatistiklerle hem de markaların Facebook'ta varolmasına yönelik geniş bir sunumla sizlerle buluşuyor olacak. Henüz yerinizi ayırtmadıysanız hemen online olarak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.