Twitter iPad Uygulaması Artık Hayatımıza Girdi

Twitter iPad Uygulaması Artık Hayatımıza Girdi

Kendi uygulama ve servislerini geliştirmek konusunda ağır davranan Twitter sonunda iPad için ciddiye alınacak bir uygulama geliştirdi. Twitter for iPad, başarılı arayüzü ve fonksiyonelliği açısından Twitter kullanım araçları içinde önemli bir pay elde edebilir.Twitter'in iPad uygulamasında Tweetler içinde gezinmek gayet rahat. Bağlantı ve medyalara ulaşım da oldukça basit bir şekilde tasarlanmış. Bir videonun yüklenmesini beklerken diğer yandan farklı Tweetleri incelemek de vakit kazandırıyor. Tweetleri yanıtlama ve özel mesajlara yanıt vermek de iPad ile uyum gösteren bir çizgiye sahip.

Geçen dönemde gündeme gelen RSS okuyucusu yerine Twitter listelerini kullanma fikrini hatırlayanlar varsa iPad uygulaması üzerinde bu fikrin daha rahat hayata geçirebileceğini söyleyebiliriz. Twitter kullanıcısı olmayan iPad sahiplerinin de uygulamada rahatça Tweetler arasında gezebileceğini küçük bir ihtimali göz önünde bulundururarak paylaşalım.

Twitter'in fonksiyonellik açısından yetersiz bir web arayüzüne sahip olduğu gerçeğini ise Techcrunch'tan MG Siegler çarpıcı bir şekilde ortaya koymuş. Siegler Twitter'in iPad uygulaması ile kendi web arayüzünü öldürdüğünü düşünüyor ve son haftalarda süregelen 'Web'in Ölümü' tartışmasına bir parça daha eklemiş oluyor.

Twitter son olarak T.co url kısaltma servisinin bir kaç hafta içinde  genel anlamda hayata geçeceğinden ve Twitter Api ile geliştirilen 250.000 civarında uygulama bulunduğundan bahsetmişti. Uygulamaların profillere erişiminde bundan böyle sadece OAuth protokolünün kabul edileceği de paylaşılmıştı.Bakalım gelecekte Twitter sadece uygulamalar üzerinden cıvıldayan bir kuş mu olacak? :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.