Alışveriş Tecrübenizi Cepten Geliştirin: Barcode Hero

Alışveriş Tecrübenizi Cepten Geliştirin: Barcode Hero

Hemen hemen tüm alanlarda olduğu gibi sosyal alışveriş alışkanlığı da web ortamından mobile taşınmakta gecikmiyor. Barcode Hero fiziksel alışverişi gerçek ortamından çıkarıp sosyal medyanın paylaşım ve yeni tercihler yakalama fırsatıyla birleştirerek cep telefonunuza getiriyor.

İlk tanıtımını Webrazzi Gündem E-Ticaret Toplantısı'nda yaptığımız Akakce.com'un barkod okuyucu uygulaması ile benzer nitelikte olan Barcode Hero, işin biraz daha sosyal tarafına eğilmiş. Ücretsiz olarak sunulan uygulama okunan barkod için Google Product Search (Google ürün arama) motorunda ve Amazon gibi bazı online satış kanallarında UPC (uluslararası ürün kodu) ile tarama yapıyor ve fiyat bilgileri sunuyor. İşin eğlenceli kısmı ise bundan sonra başlıyor.

Facebook ile bütünleşik çalışan uygulama başka bir kayıt bilgisi istemiyor ve taranan barkodlar üzerinden sosyal deneyimler yaşatıyor. Uygulama online kanallardan fiyat bilgisi getirmesinin yanında arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunma ve çeşitli öneriler alma imkanı tanıyor. Uygulama kullanım tecrübesine göre puan kazandırıyor ve kral/kraliçe gibi Foursquare benzeri profil ünvanları veriyor. Ayrıca alışveriş için arkadaş çevresinde fikir alınabilecek kişileri ortaya çıkarıyor.

İlk olarak iPhone uygulması geliştirilen servis yakında Android uygulaması olarak da sunulacak. Henüz sisteme konum bilgisi dahil edilmiyor ancak konum bilgisi ve çeşitli kampanya tekliflerinin de uygulama ile sunulması planlanıyor. Özet olarak Barcode Hero, fiziksel alışverişi akıllı mobil cihazlar sayesinde etkileşimli hale getirmesi açısından güzel bir örnek. Kullanıcıların alışveriş ortamında tercihlerini biliyor olması da kendisine değerlendirilebilecek güzel bir veri kazandırıyor.

Kullanıcıların alışveriş ortamındaki tercihlerini biliyor olması açısından da önemli bir veri elde ediyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.