Google Sosyal Alanda Satın Alarak Büyümeyi Sürdürüyor - Angstro.com

Google Sosyal Alanda Satın Alarak Büyümeyi Sürdürüyor - Angstro.com

Facebook’un sosyal ağlara hakim olma isteği ve bununla beraber gerçekleştirdiği atılımlara istinaden Google da boş durmuyor. Google’ı yakından takip etmek artık zorlaşıyor. Hergün yeni bir satın alma haberi ya da yeni bir özellik haberine rastlarıyoruz. Bu ay içerisinde dördüncü satın almasını gerçekleştiren Google, sadece Silikon Vadisi’nde değil tüm dünyada gövde gösterisi yapıyor diyebiliriz.

Şirketin sosyal alanda güçlenmek amacıyla son olarak TechCrunch 50 finalistlerinden olan Angstro.com’u satın aldı. Angstro.com hakkında biraz daha bilgi vermek gerekirse; 2007’de Rohit Khare ve Salim İsmail tarafından kuruldu. Twitter, Linkedin, Facebook gibi bütün sosyal ağlarda paylaştığınız içerikleri toplayarak, hakkınızda veya bağlantılarınız hakkında detaylı içerik bilgisi veren bir sosyal paylaşım servisi.

Angstro’nun diğer bir servisi Knx.to ise gerçek zamanlı arama imkanı sunuyor. Bu aramaları kişilerin LinkedIn, Flickr, Myspace gibi sosyal paylaşım servislerindeki profil bilgilerinden yola çıkarak yapıyor. Disco Explorer servisi ile de sadece Facebook üzerinden görsel ve durum nitelikli arama yapma imkanı sunuyor.

Satışın gerçekleşmesinin ardından Angstro.com şirketin resmi blogundan bir açıklama yaptı. Rohit Khare yaptığı açıklamada "açık ve birlikte çalışabilen sosyal ağlarda yolun başında olduklarını ve Google'daki yeni görevinde bu konuda çalışmak için sabırsızlandığını" belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.