Yellow Pages ve Yemeksepeti İşbirliği Mekanlara Yarayacak

Yellow Pages ve Yemeksepeti İşbirliği Mekanlara Yarayacak

Seri ilanlar eski bir alışkanlık gibi görünse de kuşkusuz zaman zaman çok işe yarar bir kaynak olabiliyor. Yellow Pages, uzun süredir Türkiye'de hizmetini sürdürüyor ve aylık 1 milyon ziyaretçiye ulaşmış durumda.

Kullanıcıların ve listelenen iş yerlerinin memnuniyetini artırmak ve sitenin kullanım seçeneklerini genişletmek için Yellow Pages ile Yemeksepeti yeni bir işbirliğine gittiler. Bu işbirliği kapsamında Yemeksepeti'nde listelenen restoranların ilk etapta 2500 tanesinin Yellow Pages'taki sayfalarına Yemeksepeti'ndeki restaurant linkleri eklendi.

Bu işbirliği basit bir linkleme gibi görünse de aslına bakarsanız, iki taraf ve hatta kullanıcı için de başarılı bir etkileşim yaratıyor. Bir içerik sitesiyle hizmet veren bir servisin entegrasyonu Türk internetinde çok sık rastladığımız bir olay değil. Google'ın Yelp verisinden yararlanması ve Facebook'un Gowalla, Foursquare ikilisinden mekan adreslerini kullanmasını, buna benzer işbirlikleri olarak örnekleyebiliriz.

Yemeksepeti Genel Müdürü Nevzat Aydın, yaptığı açıklamada kullanıcıların birçok platformdan siteye ulaşabilmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu belirtmiş. Bu açıklamayla Yellow Pages'tan sonra başka işbirliklerinin olabileceğini de anlıyoruz.

Sektörün büyük ve önde gelen internet girişimlerinden olan Yemeksepeti'nin Yellow Page ile gerçekleştirdiği işbirliği farklı alanlardaki oyuncular için örnek teşkil edebilir. Aynı zamanda bu tür işbirliklerinin yoğunlaşması pazarda yıldızı parlayan yeni girişimlerin oluşmasına yardımcı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.