Facebook Konum Tabanlı Özellikler İçin Hazırlanıyor

Facebook Konum Tabanlı Özellikler İçin Hazırlanıyor

İnternetin geleceğinde konum tabanlı servislerin yeri artık tartışmasız bir öneme sahip.  Son zamanlarda çıkan haberlere göre sosyal ağların en güçlü ismi Facebook da beklenen konum tabanlı özelliklerini devreye almak üzere.

Facebook'un bir süredir konum tabanlı servisi üzerinde çalıştığı ve nasıl bir servis sunacağı sürekli olarak konuşuluyor. Son dönemde yarım milyar üyeyi aşan Facebook'un konum tabanlı bir çıkış yapmasıyla bu alanda da direksiyonu eline geçirmesi bekleniyor. Facebook işini kolaylaştırmak ve öngörüleri haksız çıkarmamak için Twitter'ın da veri kaynağı olan Localeze ile ortaklık kurmanın yanısıra bir seyahat öneri servisi olan Nextstop'ı da bünyesine kattı.

Cnet'te konuya değinen Caroline McCarthy'nin aldığı bir duyuma göre Facebook 95 Milyon dolar değer biçilen Foursquare için de 120 milyon dolar önermiş. Ancak %25 daha fazla vermeyi kabul etmediği için masadan kalkan isim olmuş. İstediğini alamayan Facebook'un şu sıralarda gözüne kestirdiği isim ise geniş özellikli bir konum tabanlı servis olan Hot Potato.

Foursquare kadar popüler olmasa da Hot Potato'nun Facebok için daha iyi bir satın alma olacağı söylenebilir. Üstelik anlaşmanın 10-15 milyon dolar gibi bir bedelle kapanacak olması da maddi anlamda oldukça ilgi çekici. Facebook'a yakın kaynaklardan alınan bilgiler bu anlaşmaların varlığını doğruluyor ve Facebook'un konum tabanlı servisi için sinyaller veriyor.

RFID(radyo frekansı ile tanımlama) üzerinden durum güncellemelerine konum bilgisi ekleme planları yapan Facebook'un, tam olarak nasıl bir özellik getireceği bilinmese de böyle bir adımın gizlilik tarafını oldukça önemsemesi gerekiyor. Facebook'un "Check-in" yapmanın ötesinde bir şey sunacağı, konumdan ziyade etkinliklere odaklanacağı da sektörde diğer konuşulanlar arasında. Facebook Places adıyla Facebook'un kendi veri tabanını oluşturması da muhtemel bir durum. Uygulama tarafına entegre edilecek özellikler ise işe bambaşka bir boyut katacak. Bu duruma Google'ın ne karşılık vereceği ise en büyük soru işareti.

görsel kaynak - dunechaser

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.