Alice.com Hızlı Tüketim Ürünlerini Kapınıza Kadar Getiriyor

Alice.com Hızlı Tüketim Ürünlerini Kapınıza Kadar Getiriyor

P&G, ürünlerini Amazon.com üzerinden pazarlamaya başlayacakmış. Bu haberi ilk duyduğumda aklıma, Amerika’da hızlı tüketim ürünlerinin internet üzerinden satışını gerçekleştiren Alice.com geldi.

Alice.com özellikle kadınlar tarafından taşınması zor olan ve belli zaman aralıklarında alınan hızlı tüketim ürünlerini, internet üzerinden pazarlayan bir servis. Siteye üye olduktan sonra, aylık olarak hangi ürüne hangi zaman aralıklarında ihtiyaç duyduğunuzun bilgisini giriyorsunuz.

Mesela 1 ayda 4 paket çocuk bezi, 1 kg çamaşır deterjanı, 5 günde bir 3 litrelik süt ve bebek maması gibi ürünlerden oluşan bir alışveriş listesi hazırlıyorsunuz. Daha sonra bir kereye mahsus evinizde kaç kişinin yaşadığı bilgisi ile kredi kartı gibi spesifik bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. Daha sonra seçtiğiniz ürünler, belirlediğiniz tarihlerde size ulaştırılıyor. Ürün eğer erken biterse canlı destek hattına mesaj bırakmanız yeterli oluyor. En kısa sürede, servis istediğiniz ürünü tedarik ediyor.

Siteye girdiğinizde belli başlı kategorilerde ürünleri görebiliyor ve sepetinize ekleyebiliyorsunuz. Temizlik ürünlerinden, mutfak ürünlerine, kırtasiye ürünlerinden makyaj ve güzellik ürünlerine kadar onlarca çeşit ürünü sitenin kullanışlı arayüzünden seçmeniz mümkün.

Alice.com’un diğer bir güzel yanı, ücretsiz kargo hizmeti sunması. Servis son olarak geliştirdiği iPhone uygulaması ile de her an ulaşılabilir durumda.

Alice.com zamandan kazandırdığı gibi paradan da tasarruf yapmanızı sağlıyor. Mesela aylık ya da haftalık olarak alışveriş listenize eklediğiniz ürünü size toptan fiyatına veriyor. Servis müşterilerine deterjan, şampuan gibi ürünlerin denemelik paketlerini ise ücretsiz olarak dağıtıyor. Yeni yıl, şükran günü gibi özel günlerde ise ailenin alışveriş skoruna göre hediye kartları gönderiyor. Daha önceki yazımda bahsettiğim Zappos’un mükemmelliyetçi müşteri servisi kültürünü Alice.com’da da görmek mümkün. Bu servis ne yazık ki sadece Amerika içinde hizmet veriyor.

Yazıyı yazmadan önce site hakkında yazılan blog yazılarına bir göz attım. Özellikle kadın müşterilerinden tam not alan bu servisin, bizim alışveriş kültürümüze uyarlandığı takdirde başarılı olacağını düşünüyorum. İlk zamanlar yadırganması muhtemel bu tarz servislerin, ilerleyen zamanlarda hayatımızın bir parçası olacağı kesin. Yaşlıların, engellilerin, çocuklu annelerin ve çalışanların alışveriş yükünü hafifletecek bu servis örneğini Türkiye’deki girişimcilere örnek olması amacıyla paylaştım. Umarım en kısa zamanda hızlı tüketim ürünlerini ücretsiz olarak kapımıza kadar getiren web servisleriyle tanışırız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.